mindjušar
Član
Nikola indjija,jel ti vijaš pipu traktorom po kukuruzima? Otkud toliko tragova?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Al se ti igras sa novcem i sa zivcima Kod mene tretirano seme pa ga zdrale, mogu misliti kakve bi froncle ostale da nije, da ne verujes kolikoih je prosuto u redovima oko svakog kukuruza 4-5kom.Kolege koji je najbolji insekticid i koji preporučujete za prskanje kukuruza od repine pipe, naravno najbolje je tretiranje semena ali to sam izbacio pre šest godina a izgleda da moramo da se vratimo. a ove godine moraću bar krajeve njiva da oprskam nekim insekticidom, jer poret svake iznikle biljke ima bar jedna repina pipa, i nema ni jedne biljke koja nije bar malo gricnuta.
Dragane potpuno si u pravu, već šest godina nisam tretirao ni jedno zrno, ped godina nisam imao nikakvih problema a ove izgleda da neću proći baš glatko Jeste da se trujemo i mi ali izgleda da bez tretinjanja neće da možeAl se ti igras sa novcem i sa zivcima Kod mene tretirano seme pa ga zdrale, mogu misliti kakve bi froncle ostale da nije, da ne verujes kolikoih je prosuto u redovima oko svakog kukuruza 4-5kom.
Nikola indjija,jel ti vijaš pipu traktorom po kukuruzima? Otkud toliko tragova?
Pre ili kasnije moras usisati malo otrova, navukli smo seDragane potpuno si u pravu, već šest godina nisam tretirao ni jedno zrno, ped godina nisam imao nikakvih problema a ove izgleda da neću proći baš glatko Jeste da se trujemo i mi ali izgleda da bez tretinjanja neće da može
Sta bi ljudi???Oni sto ih mraz oprljio vec zeleni i pice,a oni u zemlji truli.Razocarao sam se u DKC.Nikad losija energija.KWS ubedljivo najbolji pa potom pionir.Razmisljam da zovem ove iz DKC ali mislim da ce biti dzaba.Nace oni neko opravdanje.Koga god sretnem zali se na zicnjake i truljenje semena.
Nije u pitanju klijavost vec energija klijanja.Ona je ta koja u teskim uslovima kao sto su bili ovog proleca ima presudnu ulogu.Klijavost kod kukuruza je u ovim uslovima manje bitna jer je uglavnom od 95-97%.Pa nije baš tako kolega, ja sam posejao od 8-11. 4. i ovi prvi sejani su u fazi 3 lista a ovi zadnji 2 lista i svaki dan napreduju dok ovi smrznuti (nema ih puno u ataru) još vidaju rane i polako kreću, hoću da kažem da ih ovi moji stižu ako nisu i jednaki, što se tiče truljenja, trunu oni koji nisu još u džaku valjali a kad se kupuje seme niko negleda klijavost i energiju a znalo se da ove godine ima more starog semena i prepakivanog pa verujem i mešanog (a da nepričamo o semenu za 2-3000 din po SJ od bog zna kad samo da se kurtališu), teško nam je kad kupimo seme da u jednu kutiju posadimo 50-100 biljaka (od silnog sedenja za kompjuterom i vođenja tuđe brige) pa da vidimo kakvo je stanje a u krajnom slučaju odneti u PSS pa ispitati (500 din po uzorku ako se dobro sećam), nije isto seme sa 97-98% klijavosti i sa 90-91% i nikad nemožeš nadoknaditi dobar sklop biljaka gušćom setvom zbog loše klijavosti pa i energije, ali no.
Nije u pitanju klijavost vec energija klijanja.Ona je ta koja u teskim uslovima kao sto su bili ovog proleca ima presudnu ulogu.Klijavost kod kukuruza je u ovim uslovima manje bitna jer je uglavnom od 95-97%.
Jos ni jedan koji je za vreme mraza bio u drugom ili trecem listu nije presejan.Presejani su oni koji su idstrunuli u zemlji.