Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce podrljo, sutra sijem. Fantasticno se odradilo. Vlage ima koliko hoces, ali do kad, tako da se ne ceka vise ni dana.

Bacio sam 150kg urede po ha u petak. Sa namerom da spremam juce i danas, ali sam bio sprecen.
Da li se dosta istrosilo iz te ureje dva dana na suncu?

An pocinje reakciju sa vazduhom cim otvoris dzak,urea ne bi trebalo zbogdrugacijeg oblika azota,po hemicarima i tehnolozima moze tako da stoji na njivi i mesec dana..kako su mene ucili tako i ovde pisem,e sad sta je istina sam proceni..

- - - - - - - - - -

Zp 606 kao i svake god. I dooobro je bio krupan

Jesi siguran da nije falilo koje seme na ploci? Hoce kad skidac pomeris skroz do kraja, kad je seme zdravo krupno a malo se brze tera, da ipak zafalli poneko zrno na ploci..

Jesi siguran da nije falilo koje seme na ploci? Hoce kad skidac pomeris skroz do kraja, kad je seme zdravo krupno a malo se brze tera, da ipak zafalli poneko zrno na ploci..[/QUOTE]Čovek mi pokazao da je ugradio kontrolu setve i ona radi i obaveštava ga da li je sve ok. Činimi se da je skidač bio na podeoku 25 (ono sa desne strane kutije) jer posle kad mi je sejao kokače pomerao je skidače( ispod 15)

Kod nas se jos nadje po koje zrno uree u zemlji ne rastvorene. A baceno u subotu 25.3. I odmah zatrpano. Eto koliko ima vlage kod nas.

Jesi siguran da nije falilo koje seme na ploci? Hoce kad skidac pomeris skroz do kraja, kad je seme zdravo krupno a malo se brze tera, da ipak zafalli poneko zrno na ploci..
Čovek mi pokazao da je ugradio kontrolu setve i ona radi i obaveštava ga da li je sve ok. Činimi se da je skidač bio na podeoku 25 (ono sa desne strane kutije) jer posle kad mi je sejao kokače pomerao je skidače( ispod 15)[/QUOTE]

Kontrola ti nece javljati ako fali jedno zrno,tek posle tri,cetiri zrna javlja..ja sam skidace ove godine drzao skidace skroz pomerane ka nazad,to je valjda 30..seme izrazito krupno,pionir 9 do 10 kg,zp 606 11.5kg..pa mozda tu lezi caka..videces kad nikne..mozda to i ispadne bolje nego sto ocekujes..

9edb6c8a5612a9c7b52a5af124bc6c4f.jpg
krece polako da nice...

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Čovek mi pokazao da je ugradio kontrolu setve i ona radi i obaveštava ga da li je sve ok. Činimi se da je skidač bio na podeoku 25 (ono sa desne strane kutije) jer posle kad mi je sejao kokače pomerao je skidače( ispod 15)

Kontrola ti nece javljati ako fali jedno zrno,tek posle tri,cetiri zrna javlja..ja sam skidace ove godine drzao skidace skroz pomerane ka nazad,to je valjda 30..seme izrazito krupno,pionir 9 do 10 kg,zp 606 11.5kg..pa mozda tu lezi caka..videces kad nikne..mozda to i ispadne bolje nego sto ocekujes..[/QUOTE]

Kod mene vrece teske 10,6 kg. Naravno da cu videti kad nikne kako je ispalo. Ali obzirom da nije otislo semena tesko da ce biti to dobro. Trebalo je da odu sve 4 vrece na 1,75 ha a otislo je 3,5. Po mojoj proceni je to 49 hiljada semenki sto je malo. Ali sta da se sad radi.

Sjetva zavrsena. Cekam kisu, pa u prskanje. Jesenje oranje, 2 puta laka drljaca, sijacica i finis glatkim valjkom.

IMG_0399.jpg

Vidim da je i kod mene u indjiji postalo pravi hit da se valja glatkim valjkom posle setve kukuruza..mislim da je ta agrotehnicka mera nepotrebna,i ponajvise rizicna..udari li kakav pljusak ovih dana moze lako doci do stvaranja tvrde pokorice i eto ti presevanja..ja to ne bih radio..kembridzom jos i boz' pomozi..

Kisa i treba da udari. A pokorice nece da bude. Dovoljno znam svoju zemlju. :ppozdrav:

Ja sam u subotu zavrsio sijetvu, posijano 10,5 h, DKC 4964,5031,5276, Pioner p0023, p0216,p9911,v74,v52 i BC pajdas i jos jedan bc fao 500. Veceras obilazio sto je sijano u prosli utorak i srijedu pustilo klicu lijepo:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh