Rasa91
Član
Milovane ja mislim da je mnogo to ureje za tvoje zemljiste, jer ako zapece na leto bice gadno.
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije ti bas nacitan taj savetodavac. Teorija kaze da se klip pa samim tim i potencijalni prinos formira vec u sestom listu. Naravno da sve zavisi od kasnijih vremenskih prilika i agro mera koje su primenjene. Ako nema dosta hraniva u startu, kasnije se to ne moze nadoknaditi. Kazu da kukuruz koliko naraste u vis tolike su mu i zile u zemlji, tako da azot tesko da moze da mu pobegne.Posto smo kolege i treba da podelimo iskustva, savete, evo jednog... Prosle godine sam hteo da probam par puta da idem rastopivom urejom na kukuruz, pre spartanja zvao sam savetodavnu sluzbu da pitam sa koliko kg ureje da krenem i svakog narednog prskanja polako da povecam dozu, krenula je prica koliko djubriva je dobila ta zemlja gde je posejan kukuruz, kad smo stigli do dela da smo bacili pred setvu ureju, on mi je sa povisenim tonom uzvratio "sta vi ljudi radite, koliko je kise palo od vaseg bacanja do setve molite se Bogu da jos ima nesto od tog djubriva... kukuruz se prihranjuje od njegovog 3 lista"... Sad ne verujem da je od svih silnih kisa djubar skroz nestao, ali opet kad razmislim sta bi bilo da je krenula neka susa, taj kukuruz bi za kratko vreme ostao bez hrane... tako da ove godine necemo bacati pred setvu, nego kasnije i probacemo na vrste (redove).
Nije ti bas nacitan taj savetodavac. Teorija kaze da se klip pa samim tim i potencijalni prinos formira vec u sestom listu. Naravno da sve zavisi od kasnijih vremenskih prilika i agro mera koje su primenjene. Ako nema dosta hraniva u startu, kasnije se to ne moze nadoknaditi. Kazu da kukuruz koliko naraste u vis tolike su mu i zile u zemlji, tako da azot tesko da moze da mu pobegne.
@Milovan
Oko 70-80k dinara. Kod mene se primenjuje oko 150kg/ha
Da si cekao treci list i prihranu koja se BITNO RAZLIKUJE od predsetvenog djubrenja onda bi dobio po usima sto si cekao treci-cetvrti list, nego si trebao oko Gospojine prihraniti za iducu godinu. U gadnoj smo poziciji mi proizvodjaci.Posto smo kolege i treba da podelimo iskustva, savete, evo jednog... Prosle godine sam hteo da probam par puta da idem rastopivom urejom na kukuruz, pre spartanja zvao sam savetodavnu sluzbu da pitam sa koliko kg ureje da krenem i svakog narednog prskanja polako da povecam dozu, krenula je prica koliko djubriva je dobila ta zemlja gde je posejan kukuruz, kad smo stigli do dela da smo bacili pred setvu ureju, on mi je sa povisenim tonom uzvratio "sta vi ljudi radite, koliko je kise palo od vaseg bacanja do setve molite se Bogu da jos ima nesto od tog djubriva... kukuruz se prihranjuje od njegovog 3 lista"... Sad ne verujem da je od svih silnih kisa djubar skroz nestao, ali opet kad razmislim sta bi bilo da je krenula neka susa, taj kukuruz bi za kratko vreme ostao bez hrane... tako da ove godine necemo bacati pred setvu, nego kasnije i probacemo na vrste (redove).