Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosle godine sam imao kombinaciju as160 i konsens za silazu ,as ima vislju stabljiku ali tanju i manji klip ,konsens robustan duze ostaje zelen i zrna u silazi ko u prici.
Za branje jeste malo tvrdji ali daleko od kermesa.

Ja sam imao kombinaciju p0725 i Konsens za silazu,iako su isti FAO na papiru pioneer stiže ranije ali je Konsens više silaze za skoro prikolicu dao.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Prosle godine mi je izmakao, nije ga bilo na stanju a tvrdo sam bio resio da ga posejem, posto naravno seme ne porucujem nego kupujem u jednoj vecoj apoteci. Kermes je isto dobar za silazu, daje dosta kvalitetne lisne mase.

Vredi li pri tretiranju semena kukuruza insekticidom da se ubaci i nesto od onih sredstva za brze nicanje, klijanje (slavol, biofor..)?
Da li je neko radio, iskustva?

Postoji i ona varijanta setve sa super start djubrivima, vidim sa su ljudi uglavnom zadovoljni, ali dok ne resim sejalicu, trenutno me interesuje nesto od ovih sredstvava za kucno mesanje.

Ogled instituta Tamis 2016
145ogh.jpg
al6p1k.jpg
25k20q0.jpg
nfd77.jpg
[/IMG]

Interesantan ogled...kermes u samom vrhu..je..lo ga crvenilo..al i neki domaci tipa as54 iznenadili.

Cena mu je oko 4500 rad, a za tipove zamljista nisam siguran, u ataru imamo od 1 do 4 klase zemlje i niko se žalio nije.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Ako pogledate taj ogled jako su male razlike u prinosima. Ono sto na vecim povrsima od ogleda sam na iskustveno zakljucio i video je da ZP 606 moze da parira bilo kom kukuruzu od stranih hibrida, u nasem ataru. Kako je u drugim podrucijima ne znam. Ono sto je jos cinjenica je da DKC ima najmanju vlagu i lako se vrsi, stoga je prikladan za skidanje u zrnu po najvise. Pionir hibridi imaju veliku falinku a to je Delta agrar koji je jedna ucenjivacka firma.

evo i moja zapazanja u vezi ove dve izvikane semenske kuce u mom voljenom mestu trojica najacih privatnika voja malesev sa dkc 5031na crkvenoj zemlji prema jarku imao preko 17 tona po hektaru bora isto prica za pionir da na 200 jutara je imao preko 9 tona po jutru adebeli pedisa da je sa pionirom imao svuda oko 8 tona svim velikanima nase poljoprivrede je prerodilo samo nas seljaka sve manje i oa kazem da arende bez 200 nema i nece biti vise a kad zasusi cucete kuknjavu

Nisam nista djubriva zarao jesenas,tamo gde planiram da sejem kukuruz. Bacacu 200 kg uree u drugoj pripremi. Da li vredi baciti neko djubrivo koje ima 90 % vodotopiv Fosfor
(NP 16:20 ili 16:16:16 specijal)
Da li to vredi raditi ili ne?

Na ovo bi trebalo da daju odgovor naši mladi stručnjaci sa ovog foruma(Bojčetić,NA...) kao i iskusni i dobri farmeri(Minđušar,Žarkov....),pa da nešto i mi stariji i ssitniji farmeri naučimo.Najbolji je spoj nauke i prakse.Ovi iz Zorke mnogo hvale ovu 3x16 specijal koja se u proleće pred setvu brzo razloži i biljka sav fosfor odmah usvoji...?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh