Kukuruz 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi pominjete samo ovu zadnju kišu od pre par dana, a niko nepominje da pre toga kod nas nije bilo prave kiše od marta-aprila, a i sada nas ponovo zaobilazi...
Imali smo kišu, a imali smo i nešto leda, doduše ne toliko kao komšije, ali taj deo prema Inđiji je lepo izrešetan.
U ataru slika šarenolika, kukuruzi od 60-tak cm, pa do preko 2m. Ipak se isplatila ranija setva oko 1 aprila

Tesla ta setva se za sad isplati jedino zbog porasta. Ali ako ovako nastavi ova zestina slaba vajda od toga. Nece biti dobrog oprasivanja. A ako toga nema posle moze da mu pada i svaki dan nema tu prinosa. Pa bio on i 3 m u visini

Nije još gotova utakmica . Sada je početak drugog poluvremena , a do kraja ima ihaha.

Čini mi se da će ovo biti godina ko ima sreće a ko je baksuz . Konda će biti ogromnih razlika na vagi od sela do sela i od čoeka do čoeka . Nebi reko da će biti tolika razlika od hibrida do hibrida , ajd da vidimo baš.

Kod mene se akva max hibridi drze,konkretno 9911 i 0412 ,sutra cu slikati pa cu postaviti i slike,visina oko2,2m,donji list poceo malo da podgoreva,ali moze jos da izdrzi,upreo se malo ali nista posebno,sutra slike i snimak kukuruza iz mog kraja

Ево комшија до мене...одлична њива
be48925b36fb63555a5df7e10350c42c.jpg

Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока

Nije još gotova utakmica . Sada je početak drugog poluvremena , a do kraja ima ihaha.

Čini mi se da će ovo biti godina ko ima sreće a ko je baksuz . Konda će biti ogromnih razlika na vagi od sela do sela i od čoeka do čoeka . Nebi reko da će biti tolika razlika od hibrida do hibrida , ajd da vidimo baš.

Ako svima nama ne padne kiša do 15 jula i ako ne spadne temperatura nema ništa od prinosa. Kod mene ZP 606 se još drži. Ponegde se skroz donji listovi pomalo žute. Ali izbija metlicu i bradu i na svakom izbijaju po dva. Samo da pregura ovo do vikenda. Vidim negde najavljuju za vikend i sl nedelju neke kiše i pad temp, sve se vrti oko 30 +-1-2 stepena a noćne ispod 20 pa se možda i uspe oprašiti. E posle mu trebaju 2-3 dobr kiše da napuni zrno i neće biti loše. Ali pratimo situaciju dalje pa ćemo videti. A da će biti šarenih prinosa od sela do sela to hoće jer i kiše ima tako.

15 Jul će kod nas da bude kasno za kukuruze.Ko je skoro dobijao kišu može da se nada nečemu.

Verovatno panonac da imas pogresno misljenje o nekom zemljistu. Ovo je jedino realno merilo za kvalitet zemljista . Sad ce preziveti usevi samo na naj kvalitetnijem zemljistu.

Na jednoj oglednoj parceli Pako je izbacio metlicu i u jako losem je stanju od vrucine,inace jos nije izbacio ni onaj prvi posejani a ni oni kasniji.

I ja sam primijetio ovih dana kako je pakleno da na losijoj zemlji izgleda bolje ali je isto tako praksa pokazala da kako god izgledali nema rekorda ili makar vise da prebaci u takvim zemljama nego na barskoj sionici.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh