paorpaor
Član
Ovo godine kukuruz ko kaktus, a pogotovo debakl hibridi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam posejano 3 hibrida a sva 3 su Dekalb, vec sam pisao ranije, a to su 4717, 5031 HD i 5222 sejem Dekalb hibride vec nekih 7 god. i nikad do sad nisu prvi pukli kao ove godine.Jel kod tebe sav kukuruz DKC ? Jel imaš HD hibrida kako oni izgledaju ?
Kolega suša je počela još od zimus ako ćemo iskreno i to smo znali. Tvoji kukuruzi izgledaju tako jednim delom baš iz tog razloga,što nema ama baš nikakve rezerve a drugi je do izbora hibrida.Nisi ti jedini ugrožen,ugroženi smo svi neko manje neko više...Ako ne padne u neko dogledno vreme nešto svi ćemo biti u istoj poziciji,nadamo se a vreme će pokazati...Opet ponavljam da i predprosle godine nismo imali podavina i donekle je bila neka susa ovde kod nas, ali nije bilo ni nalik na ovo sto je sad, cak je Dekalb bio bolji od mnogih konkurenata! Tako da koliko vidim po ataru trenutno Dekalb ako nije jos skroz puko, puci ce za par dana skroz!
Imam parcelu do moje, ne znam koji je hibrid, raspitacu se pa cu javiti, setva dan, dva razlika, ne pokazuje do sad porazavajuce rezultate, cak odlicno se drzi pored mog 5222!
Ja sam nizak 160 + šumska jagodica ,76 kg, ali u ataru nema ili jako retko kuruz koji je do ramena meni.Kod mene Dekalb 4717 nije uvrnut i mnogo bolje izgleda od Pionira 9903 i 9241. 9241 je već pustio po koju metlicu i dosta je nizak, oko 160 cm, 9903 je oko 170-180 cm a 4717 je oko 2 m visine i verovatno će za koji dan metlicu izbaciti.