branicevac
Član
Kukuruz ima 2-3 lista, malo je pozuteo verovatno od mraza, dali bi mu pomogao fun. Opera Max ili je to bacanje para
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Osim ako nije za silažu.pozlatile se riječi tvoje!
Ovo nije nikakvo oštećenje,kod mene lista zdravog nema.Stablo do 2-3 cm od zemlje je kao skuvano.Da je ovako ne bih se ni sikirao.Evo slika danas kad sam prskao , oporavljanje kukuruza nekoliko dana nakon mraza . Vidi se kako su odumrli pojedini listovi ili dijelovi lista koji su bili kad je bio mraz , a sve što izrasta normalno je . Nije baš ona ista njiva sa koje sam stavljao slike ali ista je situacija i tamo .
Slabo ide kod mene,čekam da ugrije a to ću počekati.Ako ništa tanjiram i nek raste travuljina čisto da ga ne gledam.Pa bilo je tako pa izraslo .
Nece kukuruzu biti nista. Prskamo sa 0.3-0.35l/ha Coloseuma, resavamo popanac, palamidu, jer sam laudis nije efikasan kao hormonski preparat. Najvise smanji rod trava kad prezivi, a ko hoce da nema smanjenje roda uopste motika je jedino resenje.
Ako vec presadjujes,nema potrebe za nekom ranom fao grupom narednih 15dana moze da se poseje bilo koja fao grupa i stici ce na vreme.Ja sam imao prosle godine zp606 sejan pocetkom juna pa je stigao i bio dobar.Ali ja sa sigurnošću ću da poludim nemam pojma šta da radim,da li da presijavam neki iz grupe 200 ili rane 300 ili da ostavim.Imam ga ukupno 4,3 ha ovakvog.