talianu
Član
Srđane imao sam ja soju koja "naviruje"pre par godina,bila je spržena ne želim da te plašim kako že kukuruz reagovat ali soja je bila dosta ređa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da je imao takvu situaciju Biro prosle godine - ako se dobro secam. Pitaj ga. Ako ga ne poznajes, raspitaj se preko @cicimorica.
Srđane imao sam ja soju koja "naviruje"pre par godina,bila je spržena ne želim da te plašim kako že kukuruz reagovat ali soja je bila dosta ređa.
U pravu si sto posto, danas sam obisao kukuruz sto ga je mraz totalno spalio pre neki dan pocinje da izbacuje zeleno na novom listu,tako da ce da se opravi moje misljenje.Ama opustite se ,popijte nesto.dok prodje uskrs oporavice se.sreca samo sto je vlazno za presijavanje inace bi mnogi napravili gresku
Isto ovo je meni zastitar rekao juce kaze da ce mu trebati malko vise da se oporavi ali oporavice se sada mu samo toplote i sunca fali i dok se ne oporavi ni slucajno ga prskati od korova to bi ga kaze dotuklo.Kukuruz u 3-4 lista je bolje podneo mraz od onog koji se nalazi u fazi nicanja do 2 lista. Problema nece biti , ostecen je vegetativni organ, list , generativni organi jos uvek ne postoje , pocinju da se diferenciraju pocev od 5. lista , intenzivno u 6. nema bojazni za umanjenje prinosa. Ono sto moze da otpadne je sto je posejano jako plitko ili na povrsini pa je isklijalo i tacka rasta izmrzla. Na prethodnim stranama je MomoSaric napisao da se tacka porasta iznosi iznad povrsine zemljista tek posle 5. lista, tako da nema greske. Ni slucajno ne presejavati.