Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jučerašnji posao ... Setva sreda i četvrtak prošle nedelje,pred nicanjem,a pod betonom,al se nije još savijalo - krivudalo ... danas mahom poniklo

IMG_20160422_093034.jpg

IMG_20160422_093053.jpg

IMG_20160422_093206.jpg

IMG_20160422_093214.jpg

Kod mene Agrimax Zona i NS6010 izlaze ali se uhvatila mala kora,jedina sreca je sto je pala kisa,trenutno jedina korist od nje,a u zemlji ima dosta vlage pa po tom pitanju i nije pozeljna.

Danas oprskan kukuruz 3-4 pera maton 0.4 i 0.8 nicosav po hektaru za nedelju dana jos malo doze ako bude imalo potrebe trava je mala i sitna.

Kod mene nicanje odlicno. Sejani su Syndzenta Helico, BC Pajdas i Ridjan i AS 72. Svi su odlicno i jednako nikli.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Generalno u mom kraju kod svih , neznam dali je ikad bilo ovako dobro nicanje i uredne njive , bar sa puta , redovi bez prekida nakon par dana.

Kod mene trulog semena koliko hoces u pitanju su PIONIR aqva 0023 i Pionir 0423,0216 aqva je dobar.Sav je zaštićen sejan oko 10.4 na 4cm.Svo seme je uvozno. Eto toliko o skupom semenu

Kod mene samo zp 560 ima problema,pustio je korijenje 10cm ali klicu za gore ni ne pomišlja.Fali ga oko 10%.Pioner p0023 kao i po216 dkc,bc418 i zp 606 nikli i koji nisu posijani,svako zrno.

Nikola verovatno je u pitanju staro seme. Kod mene su nikli svi dobro(ZP, DKC, BC i AS) ali ono što sam primetio hibridi koja sam ja tretirao Imigoldom su ujednačena i veselija od onih koji su tretirani u semenskim kućama.

Kod mene Lucijus i Pako(uvozno seme)niklo kao jedan,dali ce preziveti neznam jer je zut kao limun,a ostalo nece ni nici kako treba(11,12-og sejano jos nije niklo,mozda 30% niklo),sad je vec izvesno da sleduje presejavanje njiva jer kisa pada nenormalno a kako izgleda na radaru pada ce i sutra,trenutno je potop.

Da se nelazemo ja ne pamtim godinu a da nije kukuruz presejavan u vecem delu atara:osmeh:

- - - - - - - - - -

Kod mene nicanje odlicno. Sejani su Syndzenta Helico, BC Pajdas i Ridjan i AS 72. Svi su odlicno i jednako nikli.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
Kad si posejao?

Ja sam neku parcelu od pola hektara istanjirao da bih unistio misakinju, pa sam presao spremacom da je izvadim na povrsinu, i onda cisto hajd' da je posijemo (iako je bio 2 april) da vidimo sta ce biti.Imao neku Sindzentu iz 2014god, pa ako nikne dobro je, a ako ne presijacemo ionako je nizak datum, a sjeme bi inace bacili. I gle cuda, niklo sve k'o u prici,a sjeme je znaci rod 2013g.

Izaći će to napolje samo da ne bude jakog sunca nakon kiše zbog kore.Imam problem sa korom na jednoj parceli.Ova kiša mu je došla u zadnji čas inače bi bilo džabe ste krečili.

Tesko da ce izaci,sad je u zemlji jako hladno i tesko ce se zagrejati zemlja sa malo sunca.Trenutno je napolju 10 stepeni a u zemlju brrrrr,kao sundjer pun vode a zemlja ne propustiva.
Ja cu biti srecan ako bude izaslo 70%,samo da ne presejavam.

Juce sam prosao kroz veci deo atara,isao bratu da posejem kukuruz malo je daleko njiva,nisam video da se negde ukazali redovi.

Da,nesto je izaslo a nesto je tek tu ispod kore i tu mu je kisa pomogla ali ima semena koje tek sad klija(zasto:sta:)najgora mi je situacija za Sikoru koja nesto razvlaci,ima dosta zrna koje izbija 6-7 korena iz jednog zrna i gura u zemlju a za gore jako slabo ide.
Jesi sejao OS ove godine?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh