Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Presla na psenicu ako je ovo ona.
e62bk2.jpg

Pa jel ste radili, ili planirate prskanje? Da li se prska kada se primete ili sad treba i preventivno?

Nisam jos stigao da obilazim sve parcele sa posejanim kukuruzom ali uz put video sam jednu od 2 kj gde pipa kurslus pravi! Kako samo izlazi iz zemlje presece ga ko makazama! Tu mora se prskati!
Na vise parcela pod suncokretom u istoj meri pipa ga gricka!

Jedna kisa bi nam dosta pomogla,pipa bi malo stala, a kukuruz odskocio.Tek za sutra uvece najavjuju za moj kraj.

Danas sam obisao par njiva sa kukuruzom,nema njive koja nije gricnuta,najvise su dobile one pored psenice.
Imam njigu gde je predusev presnica,seme tretirano Imigoldom,ali je dobro fasovala,mrtve pipe nisam nasao na njivi...

Prskao sam danas kukuruz to jest pipu preparstom nurelle d 1.5 l/ha {1l = 1450 din}
Inace semena koja sam sejao su bila tretirana.
Pionir sa sonidom i jedu ga bas dosta, pako sa force 20 i njega grickaju poorilicno a as 72 sa prestižnom sam tretirao {~63kg semena sa 1l prestiza +1l vode} u osnovi je as bio tretitan sa bifenicus-om.
Pored semena tretiranog prestizom ima mrtvih pipa ali i onik koje ga i dalje jedu.
Ovo su slike pionira tretiranog sonidom, sutra ga prskam
cfc18219be5218f5ee9ed4887790c954.jpg
f75fd225b498d480c6008e3fd0d405b8.jpg
652a8431a40886db8caa09d30cf8b106.jpg

Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока

Za Furadan je vazilo pravilo da je zakon i za pipu sto nije se pokazalo pre 2 god. kad je u vecoj meri isto bila invazija na nekim parcelama! Da, zakon je bio ali samo za zemljane stetocine kao sto su zicari i slicno a ne i za pipu!
Jedini spas je Lebaycid ili neki drugi slicni insekticidi!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh