Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
OS tek od sledece godine.Mogao sam i ove ali sam vec kupio seme pa nisam hteo da lagerujem visak bez preke potrebe.

Kod mene sjetva tek na pola . Različiti tipovi zemlje . Ostale teže i niže zemlje , a u aprilu smo imali itekako kiše pa nije moglo ranije . Druga stvar namjerno ostavljam i za kasnije sijanje sve do pola maja . Prekjuče spremao , 2 prohoda RD , moglo je i iz jednog al bi se išlo sporo , juče posijano 5031 .

[video]https://www.youtube.com/results?search_query=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2F4sbd Zb9hAaE[/video]

Da li neko ima probleme sa sklopom nakon tretmana semena sa Bifenicusom?

Nicanje kukuruza 95% i više i ujednačeno, kao vojska, šta će biti dalje će vidimo ali ova hladnoća mu neće prijati nikako i to baš u ovoj fazi ali no.

Kod mene Lucijus i Pako(uvozno seme)niklo kao jedan,dali ce preziveti neznam jer je zut kao limun,a ostalo nece ni nici kako treba(11,12-og sejano jos nije niklo,mozda 30% niklo),sad je vec izvesno da sleduje presejavanje njiva jer kisa pada nenormalno a kako izgleda na radaru pada ce i sutra,trenutno je potop.

Da se nelazemo ja ne pamtim godinu a da nije kukuruz presejavan u vecem delu atara:osmeh:

- - - - - - - - - -

Kad si posejao?

Sejano je od 6 do 11 aprila, kako koja njiva. Sve je niklo odlicno. Generalno kod mene u selu su svuda dobro nikli kukuruzi kao i suncokreti.

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

Namestili se da se slikaju :osmeh:

IMG_20160421_160205.jpg

Svaka cast na ovome, raj za oci, ovo je za svaku pohvalu.. Kako se kaze slika govori vise od hiljadu rijeci.. Kod mene je Pionir POO23 posijan 12.04 navece a 21.04 je izasao na povrsinu zemlje.. P9911 sijan 16.04 jos nije izasao iz zemlje. PO216 i PR36V74 posijani su 18.04. Najvise me brine PR37NO1 koji je posijan 22.04 a kisa pada vec dan i po a najavljuju i ovu sedmicu kisu..

Poslednja izmena:
Sejano je od 6 do 11 aprila, kako koja njiva. Sve je niklo odlicno. Generalno kod mene u selu su svuda dobro nikli kukuruzi kao i suncokreti.

Taj sto si sejao 11-og nije moga nici za 12 dana na ovakvim temperaturama,sto kaze Matic za taj datum"tu je da izadje".Jedino ako imas podno grejanje u njivama:osmeh:

Prosao sam juce poslepodne kroz tvoje mesto,video sam njive,ove pored puta:ppozdrav:

Ja lepo kazem da je uvrstao i taj sto je sejan 11 aprila, nemam razloga da lazem. Uostalom ko hoce da veruje hoce, ko nece ne mora.

Ja sto sam posejao 12.04. je sve na redove i setva od 13.04. se nazire do sutra bi i on morao biti na redove jedino sto sam primetio da mi je najbrze nikao ZP606,pa KWS Korimbos i Kerbanis,a najzadnji je nikao Pionir P0725 koji je i najprvi posejan:sta:

@manjevic kad nema sklopa nema ni prinosa. Jel bio problem u semenu ili sejanju?

Bilo je do sejalice, tj. pojeli se skidaci semena. Dogovorio sa majstorom da je rasklopi i proveri sejalicu, medjutim nije stigao, pa krenuli tako u setvu. Pa je to otac posle otklanjao nedostatke u toku setve. Znam da nije posao, ali sta cu. Necu sigurno ovo presejavati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh