Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd' i ja da se ukljucim. Ferguson 1. brza, ~1500-1600 obr. motora :svinja:

Namestili se da se slikaju :osmeh:

IMG_20160421_160205.jpg

IMG_20160421_160158.jpg

9911,na 18cm,prva parcela u setvi ove godine,setva 2.april,sa 150kg/kj u redove Sulfammo 30 Nprocess
Inače je repište :osmeh:

Poslednja izmena:
Ala su ovi dobri kukuruzi kod naših forumaša,da se knjige ne postide.Žao mo što je jedino NA uzeo 10 sa lukom,pogodio momak,vidi se šta je fakultet.Još je Dositej govorio "Knjige knjige braćo,a ne zvona i praporce".Kažu da buba počinje sa napadom na kukuruz,sa čime tretirati?

Danas posejao AS73,sutra jos hektar Sidzentinog Paka.
Ove godine posejano 8 hibrida pa ce da vidimo sta ce da ubode.
Sigenta Lucijus,Pako,Sikora
Agrimax Zona
NS 6010
AS 73
LK Sremac,Becar

i ubacen je NS640 gde je falilo,imao staro seme pa da se iskoristi.

Za sada nicanje Lucijusa i Paka odlicno to je prvo posejano,dok na Sikoru nisam zadovoljan,bice to sareno nicanje,hladno vreme smenjuju se godisnja doba,zemlja cas topla,cas hladna.Molim boga da izadje,samo da ne presejavam.Ovo sto je izaslo zuti vrhovi,hladnoooo.

Kod mene je dosta lepo nikao kukuruz, korova nema toliko s obzirom da nije prskan na crno, odlicno je.
Nego je malo bledji, verovatno da je malo zbog hladnoce. Kod mene nocas bilo 2 stepena.

Ima u temi "herbicidi u kukuruzu" ali ponovicu sada je radjeno sa Banvelom i Lodinom.Nije split,kasnije ako se mora ide ekvip i calisto i to mu je od mene.
kolega . mislim da si napravio gresku primenom hormonskog preparata na ove jutarnje temperature i temperature najavljene za naredne dane. no na posletku ces videti koliko ce te ona kostati.

Ja sam te hormonske preparate izbacio.Samo malo odstupanja od preporučene doze i još ako je nejednako nicanje pa na parceli imaš 3,4,poneki 5 list kukuruz postane staklast nema ništa od njega,može samo drekati...

Da li je neko primetio pipu na kukuruzu? Na njivi do nase sam nasao par ovakvih, i dobar deo kukuruza je oglockan.

Ima je baš puno po poljima , samo me interesuje dali je to samo na kukuruzima netretiranog semena insekticidom ili na svim ? :sta:

Ima i na tretiranim parcelama, zavisno od doze primene insekticida, cuo sam da je bilo i presevanja nekih njiva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh