Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U subotu sjetvu kuruza završio. prekjučer pošpricao herbicidom i taman u noći pala kiša ko naručena.
sad me muči vrijeme. temperature su od ujutra 4-5 do 12-13 popodne i tu i tamo kiša. i tako kažu još 10ak dana.
hoće sve bit dobro sa kuruzom? kakva su vaša iskustva? nikad nisam tako rano sijo i još vrijeme nikakvo.

Jučerašnji posao i gotova setva kukuruza za ovu godinu.Hibridi pionir P0023,P0423,P0725...
IMG_20160419_101328.jpg
IMG_20160419_132647.jpg

U subotu sjetvu kuruza završio. prekjučer pošpricao herbicidom i taman u noći pala kiša ko naručena.
sad me muči vrijeme. temperature su od ujutra 4-5 do 12-13 popodne i tu i tamo kiša. i tako kažu još 10ak dana.
hoće sve bit dobro sa kuruzom? kakva su vaša iskustva? nikad nisam tako rano sijo i još vrijeme nikakvo.

Moj tata je jedne godine sejao uslužno čoveku 4. aprila, navalio oće da seje i oće da seje. Tu noć posle setve pao sneg, kukuruz nikao sve redovno ništa mu falilo nije...

Kod mene u kraju je bas bilo pipe ove godine.
Sreca moja, pa sam opet uzeo Gauco, i otac je tretirao skoro svo seme sa njim. Izvukao se.
Ostaje samo da vidimo sta ce biti sa zadnjih 8ha posejanih, nije bilo dovoljno gauca pa smo radili semaforom. I ogledi pionira koji su tretirani sonidom. Mislim da ce tu biti malo problema.

Kod mene u kraju je bas bilo pipe ove godine.
Sreca moja, pa sam opet uzeo Gauco, i otac je tretirao skoro svo seme sa njim. Izvukao se.
Ostaje samo da vidimo sta ce biti sa zadnjih 8ha posejanih, nije bilo dovoljno gauca pa smo radili semaforom. I ogledi pionira koji su tretirani sonidom. Mislim da ce tu biti malo problema.

Ako si stavio semafora onoliko koliko treba nećeš imati problema. Ja sam ga koristio pre 2 godine sa pola doze možda čak i manje i nije bilo problema...

A to je na jednom mestu bilo dve pa reko kad sam je već iščupao da je uslikam... :osmeh:

Sejalica je OLT PSK 4. pošto je ovde preduseev pšenica, prvo je brazda zatvorena lakom drljačom, bačena urea, pa posletoga setvospremač.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh