Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepe slike, prva kao razglednica, a moze i za kalendar, april mesec :osmeh: :ppozdrav:
Koji preparat, koja a.m.? Koje kolicine po ha (ili kj) ste koristili?

Da,posejali 10kj soje,oprskali sa Sencor plus,oprali prskalicu i gas,lepše ovako na 200 trap,nego na 150

- - - - - - - - - -

Fali možda 5% sklopa,dosta sam našao sa crknutim žičarom ubušenim,seme tretirano sa Kohinor 2l na 100kg

Mislio sam da ste nesto "muchkali" - kao ovi, kolu - ali nista onda 2,4-D.
Ovih dana bi trebalo i mi da radimo jedan tretman, videcemo (setva 03. 04.).

Obisao sve parcele pod kukuruzom,lepo se "postrojavaju''

NS Zenit....

5n0x83.jpg

Unapred se izvinjavam , ne baratam ovim sokocalom bas najbolje , a ne mogu da otvorim novu temu....
moji plemenici iz Toplice su mi poslali 10 tak klipova autohtonog belog kukuruza osmerca na kojem je othranjeno bezbroj generacija koji uspeva na 850 m nadmorske visine . Ima li teme o ovome na ovom lepom i korisnom forumu ? Hvala unapred i ne zamerite poz i hvala

A mozda su ti iz plemena poslali i "osmak". Beli kukuruz sa osam redova. Izuzetno dobar za kuvanje pecenje kao i za brasno za proje i kačamak. Mi svake godine ostavimo mladog kukuruza pola zamrzivaca i celu zimu se kuva. Deca ga obozavaju, gajim ga organski bez hemije samo motika. Ove godine imam 20-30 ari ppsejano

a zaboravih da pitam iz kog sela su ti poslali? Da nije slucajno kod mene preko Toplice? Točane mozda tamo ima Filipovica

Evo par slika iz sezone.. Svoje sam pripremao sve zubacom, a u selu sam radio spremacem i zubacom.. Tanjiracom samo prodjem gdje su kanali u njivi.. Nisam stigao da slikam Imt 533 sa razbacivacem, to je njegova duznost, Imt 539 nosi sijacicu, John Deere 2450 zubacu, Massey Ferguson spremac ( nisam slikao, ako uhvatim priliku slikacu) i tanjiracu posto John Deere 2030 nisam napravio a njegova duznost je tanjiraca, on je propustio ovu sezonu.. Od kukuruza sam posijao sve Pionir, POO23, P9911, PO216, PR37NO1 i za silazu PR36V74 ..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Selo je Seliste , iznad Kursumlije , to je taj , ali mi ga zovemo osmerac , sto ti kazes ful organik , samo se pobode u zemlju i nema hemije , ali od njega je pravljeno sve mi nismo imali drugi . E sad sutra ga sejem kod mene u Zemunu pored Dunava na livadi gde je sve cisto i u krugu od 5 km nema nigde crvenog kukuruza , , valjda ce ostati cist ?

Danas obisao njive sa Lucijusom i Pakom,sejano 5.aprila.Lucijus sad ulazi u trece pero,a Pako je dva.Nicanje je da kazem 95%,i svi su izasli kao jedan.
Na ostale njive sejane 11 i 12,13,14 nisam isao da proverim ali mislim da ce biti u problemu,napolju je jako hladno i kisa pada i pada,bas previse vode.
Ostalo mi je jos hektar neposejanog kukuruza AS,planirao sam sutra ali od tog posla nema nista za sada.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh