Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Njive deli letnji put,uslovi su bukvalno isti. Djubreno jesenas, razbacan vestak pa sam 18 marta razbacao ureu po 250 kila na obe njive i posejao. Tako da videt cemo ovih dana kada odem ponovo.A da li su na obe njive il dela njive bili isti uslovi sto se tice vlage i dubine setve? I kod mene je nesto izbilo a nesto nije. Da je bilo kise bilo bi sve jednako ovako ce biti razlike u vremenu nicanja.
Gledano po toj logici onda bi na parceli gde je konsens isto tako da bude nejednako nicanje, znam ja da se razlikuju uslovu od metra do metra ali opet ponavljam da bi onaj drugi isto trebao tako.Vraga isti, čini se. Bude na jednoj njivi različitog tipa zemljišta i to na 100m a ne na 700-800 koliko ima od početka jedne do kraja druge. Hoću da kazem, ne mora da znači da je problem nejednakog nicanja u hibridu već u zemlji (da li različit tip zemlje, da li nejednaka priprema ili, samim tim, i nejednaka dubina setve). Treba kiše pa da se to iznivelise.
Dal će ova zgadija , pipe , buhač , i sl , da otjera ova kiša sutra , ako je bude ? Kukuruz niče a oni već navalili , danas nisam prskao , sutra vjerovatno neću moći . Dal će kiša da ih rastjera i kad se opet vraćaju poslije kiše ?