Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U isto vreme sam i ja sejao, a nikad da stignem da ga obidjem....bar sad znam da je nikao ili ce sutra :bravo: Pitanje jedno, kada kukuruz odbacuje onaj donji list, u kojoj fazi? On se ne racuna prilikom prskanja, je l tako?

Nisam nosio tel da slikam,sledeci put ali koliko je bolje nikao konsens u odnosu na p0725, prvi ujednacen kao da su svi u istoj sekundi izasli a kod pionira .....

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

A da li su na obe njive il dela njive bili isti uslovi sto se tice vlage i dubine setve? I kod mene je nesto izbilo a nesto nije. Da je bilo kise bilo bi sve jednako ovako ce biti razlike u vremenu nicanja.

I kod mene sarenoliko nicanje na prve 3 parcele. Malo sam I ja stelovao sejalicu u pocetku dubina, razmak itd. Bice malo ruzno ali sta je tu je. Moram da naucim.
Imam I problema za vranama na jednoj gde tek krece da nice. Radice izgleda petarde.

AS 73 ???? Slabo se pisalo,kakav je,iskustva??:sta::ppozdrav:Zar je moguce da ga niko zivi nije sejao a toliko dugo se prodaje taj hibrid.

Pionir p0725 4 dana od setve krenuo...kws konens isto stanje

- - - - - - - - - -

mueqh0.jpg

A da li su na obe njive il dela njive bili isti uslovi sto se tice vlage i dubine setve? I kod mene je nesto izbilo a nesto nije. Da je bilo kise bilo bi sve jednako ovako ce biti razlike u vremenu nicanja.
Njive deli letnji put,uslovi su bukvalno isti. Djubreno jesenas, razbacan vestak pa sam 18 marta razbacao ureu po 250 kila na obe njive i posejao. Tako da videt cemo ovih dana kada odem ponovo.

Vraga isti, čini se. Bude na jednoj njivi različitog tipa zemljišta i to na 100m a ne na 700-800 koliko ima od početka jedne do kraja druge. Hoću da kazem, ne mora da znači da je problem nejednakog nicanja u hibridu već u zemlji (da li različit tip zemlje, da li nejednaka priprema ili, samim tim, i nejednaka dubina setve). Treba kiše pa da se to iznivelise.

Dal će ova zgadija , pipe , buhač , i sl , da otjera ova kiša sutra , ako je bude ? Kukuruz niče a oni već navalili , danas nisam prskao , sutra vjerovatno neću moći . Dal će kiša da ih rastjera i kad se opet vraćaju poslije kiše ?

Vraga isti, čini se. Bude na jednoj njivi različitog tipa zemljišta i to na 100m a ne na 700-800 koliko ima od početka jedne do kraja druge. Hoću da kazem, ne mora da znači da je problem nejednakog nicanja u hibridu već u zemlji (da li različit tip zemlje, da li nejednaka priprema ili, samim tim, i nejednaka dubina setve). Treba kiše pa da se to iznivelise.
Gledano po toj logici onda bi na parceli gde je konsens isto tako da bude nejednako nicanje, znam ja da se razlikuju uslovu od metra do metra ali opet ponavljam da bi onaj drugi isto trebao tako.
I da priprema ista, dubina ista. Sve isto.

Tražim neki motocikl za njive , kroser ili sl , ali nešto povoljnije ne profi , jedno 125 cc , može i dvotaktni , može i da nije registrovan , ali cjenovno do 300 -400e , ako ima nešto u BH javite . Izv za off.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh