Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam na 21, a znam ljude koji su sejali I na 19cm, ako ne bude suse 19 cm je pun pogodak, ako bude, onda je svejedno.

Ja sam na 21, a znam ljude koji su sejali I na 19cm, ako ne bude suse 19 cm je pun pogodak, ako bude, onda je svejedno.

Ja sam sejao lucijus na 24cm i na vagi je bilo 8,6t/kj , bila kisna godina, prijasnja bila susna , sumnjam da bi bilo vise sa 19cm, neki hibridi kompenzuju rjedju sjetvu a neki ne.

Par slika posle kise. Deo atara nam je plivao. Zanimljivo je da ovde obicno redje pada. U ponedeljak ce morati da se rastrese. Inace ce biti problema s nicanjem.

dc4d8d2a080269b30a58f1c1b9dc1094.jpg

791b365f45156aff2af60ff5c89fdd9a.jpg

4a777d78962e5b6ad226bdce79961c15.jpg

00a206b7ce6fbd5432e3e6c27a6a7a99.jpg

I kod nas pokorica kao beton,sutra idem drljacom (skinuo sam polja sa klinovima) da prodjem,da koliko toliko rastresem rotorima.Probao sam jedan krug i prilicno dobro rastura pokoricu,ponegde je samo isece poprecno a ponegde je razbije na komade velicine kutije cigara .E sad ne znam da li da kad prodjem parcelu ponovim sa kontra strane.Ovo sam probao u komsijinoj basti da vidim kako funkcionise.Sta vi mislite kako ovo izgleda?

Poslednja izmena:
Ubija ga suša i konstantan vruć vetar,ali neda se, ZP 555 ,posejan 6 aprila. Danas mu je 10 dana.Pipa ga ne dira za sad.A kiša bi mu došla ko budali šamar.

2z8otvs.jpg

I kod nas pokorica kao beton,sutra idem drljacom (skinuo sam polja sa klinovima) da prodjem,da koliko toliko rastresem rotorima.Probao sam jedan krug i prilicno dobro rastura pokoricu,ponegde je samo isece poprecno a ponegde je razbije na komade velicine kutije cigara .E sad ne znam da li da kad prodjem parcelu ponovim sa kontra strane.Ovo sam probao u komsijinoj basti da vidim kako funkcionise.Sta vi mislite kako ovo izgleda?

Odlično je ovo što si uradio , mnogo klica će naći put .

Konzul je oko 10e litra, 1.5l/ha je dovoljno (mozda i nize moze). Fastac je oko 40-45e/l za pipu mislim da treba 0.2l/ha min.

Danas sam obisao kukuruz posejan 05.04., jednom reci - uvrstio se da se red lepo vidi i sa puta. E sad napad pipe nisam primetio,dal treba i ovde preventivno da se prska ? Citam po forumu da se ljudi zale na pipu i zato pitam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh