Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
DKC 4795, sejan 02.04.

2642ych.jpg

21 valjda ili 20 zaboravio sam i sam.jeste taj.Nikao je pre 7-8dana imajuci u vidu da je ta njiva dosta hladna i ima dosta vode nikada bolje nije nikao u toj njivi.Posejan je malo redje namerno jer tu u gustoj setvi nema nikakvog roda pa sam morao da malo razredim jer je sigurnije.

Ljudi na kukuruzu (2 lista) sam večeras prinijetio rupice po listu i neke sitne crne baje sa smeđom linijom niz tijelo.Kad krenem da je uhvatim skoče.Po danu ih nisam vidio.Šta bi moglo da bude i sa čime tretirati?Sitne su kao biljne vaši.

- - - - - - - - - -

Današnji obilazak :osmeh:KTM 36 ks bez vozača.

Poslednja izmena:
Ovu njivu sam malo zezno,povaljo nakon sjetve a sitno pripremljeno i teško izbija.Ima ga dosta što nije ni izašao a pustio korijen 5 cm,gornju klicu nije ni pustio,nema je uopšte.da li će pustiti i izaći pitanje je za milion?

- - - - - - - - - -

Prnjavor, lajk za KTM :) :) :)
Ktm je ludnica,kad otvori drugu diznu kipa momentalno bez obzira u kojoj je brzini.

- - - - - - - - - -

Našao sam na netu,u pitanju je žitni buhač :sta:
2008_05_13_14.jpg

Danas smo repu obilazili,pogledaj ti to malo bolje jer pipa brije repu ispod povrsine zemljista. Jako redak slucaj,jedan agronom 10 godina iskustva i drugi 40-ak,obojica su se iznenadili.

2008_05_13_14.jpg

- - - - - - - - - -

Danas smo repu obilazili,pogledaj ti to malo bolje jer pipa brije repu ispod povrsine zemljista. Jako redak slucaj,jedan agronom 10 godina iskustva i drugi 40-ak,obojica su se iznenadili.
Ovo samo jede list,pravi rupice,original kao na slici koju sam postavio.Nema pod zemljom klice ošišane niti ima na zrnu gdje bila.Zrno zatvoreno bez rana.

IMG201604151418351.jpg

Danas svratio da proverim kakvo je stanje i za sada sam zadovoljan nicanjem,bilo je velikih problema zbog kise koja je zalepila zemlju i kukuruz se na pojedinim mestima razlistao ispod zemlje ali ga je ova poslednja kisa ga je spasila i bice ok.
Je l to onaj sto je sejan debelo pre roka?Ako je taj dobro je izasao, obavestavaj nas dalje kakvo je stanje...

Ima kukuruzne pipe podosta bar kod nas ali imidoklopirid zasad izvrće na leđa sve živo, treba obilaziti parcele u poniku pošto je vreme idealno za rad pipe.

zasticeno seme kukuruza Forsom al dzaba napala ga kukuruzna pipa morao ga oprskati veceras sa Despot insekticidom litra na hektar i stavio malo prehrane

Koliko je teško uništiti pšenicu koja je sama izrasla? Ima na par mesta na jednoj njivi. A taj kukuruz (pionir 0725 i n01) samo sto nije izbio.

Poslednja izmena:
Ako bude sijerka , sačekaj , neće pšenica napraviti neku štetu , pa kad budeš radio rizomski sirak otiće i ona , a ako ne bude sijerka , onda hitno , kolko ujutro total dok kukuruz nije krenuo da niče.

Ne može total, po malo izbada. Ja sam mislio neki nikosulfuron plus maton za siroke. A šteta, lepše žito od komsijskog. Hehe.

4.4. posijan ZP606. Juce gledo i klicu je izbio i gore i dole kako vec da se izrazim. Zna li neko koliko je optimalno za tu sortu da izbije na povrsinu?

13015664_10208805190189131_449359508423581149_n.jpg

imidor+ekobooster1+pivo(malo meni malo kukuruzu)
za kukuruz cu imati nikosulforon+dikamba.
za soju dinox i promony
a od zastite za seme imidor, furadan, mesurol

jel da guram 0725 na 21cm ili 19? zemlja ekstra dobra ne mora djubre da se baci uopste samo urea

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh