Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo neki ogledi se seju, ima ozbiljnih tajfuna ovde :osmeh::osmeh: Kako uopste dolazite do tih ogleda ??
Ogledi se seju na njivama pored prometnog puta,vazno je da je zemlja odlicna,da je nadjubrena i da rodi ekstra,a da budemo realni na takvim njivama i kukuruz iz cardaka rodi ekstra.
Zasto ima jakooo malooo ogleda pored ibarske magistrale a ima lepih njiva?Nije zemlja 1.klase.

- - - - - - - - - -

Juce posejan 6010,sad kisa samo pada,samo natapa,posle ce da se uhvati kora i ima da presevamo:haha:

Ma znam ja gde se rade ogledi I kako, nego sam se malo nasalio jer nekoliko kolega napisalo zaredom da su posejali ogled :osmeh: Kod nas rade oglede pored vecih saobracajnica I ako nije zemlja najbolja. Vazno je samo da se ispostuje agrotehnika. Moj drugar posejao juce Pionirov ogled 8 hibrida. Pominjao mi je da je uslovbio da kupi minimum 10 vreca nekih njihovih hibrida.

Jedan deo kukuruza posejan,ostatak povrsina ceka kisu...posejani su Pionir i Lg-za sad.
dng9pc.jpg

Joj vi ste posejali a ja jos nisam ni pola povrsina. Danas kisa pala taman za nicanje kod onih koje su posejali. Nadam se da necu zakasniti sa setvom. Posejano za sada P1114 , NS 6010 i Ns 7020...

NIsam ni pitao. Mašina u isto vreme može da unosi mineralno djubrivo tipa urea, zatim startna mikrogranulisana djubriva, insekticid, kao i da radi inkorporaciju tečnih djubriva. Kada sam je video na njivi, prepao sam se. Preko računara se unosi broj biljaka po ha, količina djubriva. Seme je potrošeno u dlaku. Za branje smo išli na 60.000 biljaka, a za kombajniranje 68.000 ukupno 14 vreća na tu površinu.

IMG201604151418351.jpg

Danas svratio da proverim kakvo je stanje i za sada sam zadovoljan nicanjem,bilo je velikih problema zbog kise koja je zalepila zemlju i kukuruz se na pojedinim mestima razlistao ispod zemlje ali ga je ova poslednja kisa ga je spasila i bice ok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh