Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
P9486 posejan 1.04 na 19 cm.

2w5rhjr.jpg

b6q3oy.jpg

Evo i kod nas gotovo sa setvom kukuruza. Ove godine sve pionir, P1114, P9911, V74 i posejano 1,5 kj P0704 da se isproba kakav je hibrid...

- - - - - - - - - -

Zaboravio da napišem, sve posejano na 23,4 cm...

Mixeru,gde ga nađe na 23,4 cm?Ovi naši sejači bacaju kako hoće,+- 2-3 cm, a ne na 0,3cm.Svaka čast ako je u milimetar precizan!

Danas zavrsena setva kukuruza i odma povaljano kembridzom da se spasi to malo vlage sto je ostalo u zemlji inace sejani su za kombaj na 21cm:p0216,P0023,KWS Konsens i iz tri vrece svega po malo jer je zafalilo semena.Za cardak na 24,5cm:p0725,KWS Kerbanis,Korimbos i ZP 606 ,a dogodine ce se sve svesti na dva hibrida i u k..ac jbm ti svaki posebno zaprasi pa posebno spakuj i ceo dan jebade sa time!

ali tomo ja danas imao n01 5 kg vreca i druga vreca 7kg :D

0412 7.4kg vreca i preko 9kg vreca :D

ovisno jel rumunija madjarska, delta beograd ili pancevo itd itd. razocaran malo sto u 0412 koji je bio odlican prosle godine, seme je dosta skupo, a ima primetno loma...

kad bih znao da ce biti dobra godina stavio bih vise 0725 ali ne smem.

svi hibridi i dekalb i pioneer idu na 19 cm

Mixeru,gde ga nađe na 23,4 cm?Ovi naši sejači bacaju kako hoće,+- 2-3 cm, a ne na 0,3cm.Svaka čast ako je u milimetar precizan!

Bacaju tako zato što idu 10 km/h. Moja setva je na oko 6,5 km/h i svaki mora biti na svom mestu...

9911 na 23 je JAAKO retko :ppozdrav:

Išao je na njive bez osnovnog đubrenja, pa još ako i malo zasuši na leto može da ispadne dobro. Ove godine tako pa ćemo videti kako će biti... :ppozdrav:

Danas sam na 14.5 kj potrošio jednu setvenu jedinicu više od proračuntih pri setvi na 21cm. Potrošio sam 24sj a trebalo je 23sj. Gume su dobre (2 bara), mnogo puta sam stao da proverim da li nosi po dva zrna i po potrebi korigujem skidač i sve je bilo ok... Jedva čekam da nikne da vidim u čemu je fora, da li ipak imam duplih isejanih zrna ili u vreći nema baš svih 25000 zrna. Sutra još 3.5kj i gotova setva.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh