Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odmaram .. Sutra nastavljam sa setvom , danas iskoristio dan za vocnjak.. Ne cuju se traktori kod nas u ataru ,koliko je ovih dana bila guzva ,danas ljudi ne rade

Posejao sam u utorak Pako(28cm) i Lucijus(26cm),juce prskanje Telus+Terbis,sledi sejanje Sikore,NS6010,Zona,Becar,Sremac,AS....

Kod mene sam ja prvi posejao kukuruz,juce je jos jedan cika inace u ataru nema zive duse,doduse ostace mnogo neposejanih oranica plus njive koje su napustene.

Isao sam litar-litar,telus je nesto vise od 1600 dinara a terbis je 700 dinara.(oko 2300 ukupno po hektaru)Ovo je poslednja godina da prskam na crno,mislim da to nema efekta a pozeljno je da padne kisa a ja treba da izigravam indijanca i kockam se.Bacanje para bezveze.
Bolje je da sam tih 2300 dinara prebacio za prskanje kasnije za neke uspesne i skuplje herbicide,ovako cu ove godine da poklonim njivama tusiranje za nista:osmeh:

Verovatno ima veze.Prošle godine smo koristili zemljišne herbicide i više nećemo jer treba da gledam u bob kada će pasti i da li će uopšte pasti kiša a nakupi se tu lepa cifra kada se preračuna broj ha.

Njive ispod 3% humusa zaboravite na crno,osim ako i sledeće godine ide isti usev
Ma ja sam misljenja da je to sve bezveze,budimo realni koliko ce da se zalepi ta hemija za golu zemlju,ispari 5 sekundi posle prskalice,pogotovo ovo prolece do sad 28 stepeni a uvece 25.I ja kao majmun jurim u njivu da prskam ide kisa i nakraju me zaobidje,ni kapi.Nema efekta.
Bacene pare ali ajde da ispostujem proceduru.

Tačno je što kaže kolega mindjušar da u zemlje sa manje humusa nije idealno prskanje prije nicanja , ali isto tako to prskanje prije nicanja , ili "na crno" , je baš i najpotrebnije u zemljama sa manje humusa , jer je tu toliko gusto i naglo nicanje nekih uskolisnih korova (kao muhar i sl ) i nekih širokolisnih (kao ambrozija ) da bez tog prvog prskanja poslije teško može da se popravi situacija .

Kukuruz posejan 31.03 i 01.04 juce je bio na 1 cm do povrsine racunam za vikend je u "siljcima".
2dbuem8.jpg

Jel sejao neko ZP666?Kako se pokazao?Prvi put sam njega uzeo.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

4.4 posijan zp606. danas na "crno" oprskan oko 10 ujutro. prije sat pocela kisa. po rijecima prodavaca tih otrova i treba da se prsce pred kisu po tmurnom vremenu, tj da ne gori zemlja. jel to ispravno sto on prica i jesam li ja ispravno postupio?

Jos bolje bi bilo da si po kisi prskao! Naravno da tako treba kada se radi na crno to ti je dobitna kombinacija!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh