Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene kažu: nije bitno da je upravo posejan, bitno da upravo rodi...:ppozdrav:

Lepo kazem, kad je krivo red je duži. Jes da ih ima manje ali ko to još gleda. Mora se izvući pozitivno iz svega.

Ne gledaj u trag markera već ispravljaj na pravac.Kada god sam gledao striktno u trag markera uvek krivine.

Sta nisam probao markir sam stelovao tako da idem bas po tragu tj sredini gde je prosao markir da me ne vuce zemlja koju je markir podigao ali osetim da i traktor seta tvrdo je dole i cim naleti na neravninu pomeri se i eto ispravljam kolega al jbg.

Nisam nešto baš razmišljao na tu temu ali ima veze težina traktora - što tezi to teže odskače od pravca, a verujem i da ti markeri po malo zanose. Luft u volanu takodje, prednja vuca ako se uključi ide pravije, pretpostavljam. A ipak kod mene ne bude pravo ekstra pa ne secem u paranju. Kad sam sam onda ide lepo dok se ne umornim onda kreću greške. A ako neko sedi onda nema greške. Tako da i nije vazno da bude odstupanje 0% što se ni ne može postići.

Ako može malo da pomogne : gledaj u markir ali dalje , bar jedno 10-20m ispred a ne pred točak .Ipak najvažnija je priprema počevši od oranja što je isto jako bitno pa do završne pripreme . Nije isto npr sijati iza roto drljače ili sjetvospremača ako nije radjeno kako treba.

Danas sam video po poljima da predsetveno razbacuju ljudi 3x16 a azotno ne. Kazu dosta mu je rusko, ja mislim da treba obrnuto. Ja cu samo ureu i an pa cemo da vidimo rezultate?

8Ug7vosoQOf0Ngff0ynLl1i-fY9t3F092-8lWu8jCAUh0Nc5aY8wnJjngzEpPiy1fy2jihTVD8Z8fUJt3DvTcJDT6sXvNtXrqdptUorU6zGPl3HdLE1luWi9ofm23PIU_CVLFkEucHJM4kr6LGdRrR4I-4TIv_eBW11-06NmWHPz6JNN7uq6Vp5-w_g0YPQ-aVuTb1dQhu5nzG8NUk7ho3E5JOfs_C3UjNob2izYk3mK3NuCZSp6uJTXGGcLKXhLxqBpWSGWDMWX1CN9nanYpqMCqfNriwAKtCvn-ldjJ5hHO3jq3X-f59R35UJXliXEv1WnH1qD-4MIiD7L6jNZjaKQK1vDQkUwBjCJvq7JckjBCe3BHF0DhYSKB4fg1cQWkG_ze5zd7KJug5FcGyFegxst2qfHNElMTgItE2gMq9hp8NWVkA6c8BPXz9KtyDcJ2Q1tNyCoLCi85GXBXeWnQyiyKXALD-fPbDBVDWA-L86URzCEO_Tn5DjN5JYIL1nehIrfKdH5VUDnmA5PeLyB_K8-pNmEJntKG_bLqEq5JNz39a5TOFmNt40Z464uX_D2Mg3D=w878-h658-no

Pa trebalo bi da se odmara, alo sta cemo. Radimo, sve se bojimo da necemo stici.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh