Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mi malo radili ovih dana :ppozdrav:

wgubub.jpg

Kisa je pozeljna za zemljisne herbicide, aktivna materija ide sa povrsine nize i kod klijanja ubija klicu korova.

Ja kukuruz ne prskam na crno ove godine.
Probacu da cistim njive na zeleno, pa sta mi bog da.
Da li ima neki korov, koji se ne moze unistiti u kukuruzu?

Kod nas se isto pokazao jako dobro, ja ga izbegavam samo zbog Zmaja, lakse se snalazi sa DKC-ovim hibridima...

- - - - - - - - - -

2014god. krunim drugaru zp 606 ravno 7t/kj prvom na pola varijator sve puca unutra, rekoh dzaba mu sve! Dekalbov sa istom tonazom bi skinuo duplo brze!

Da li neko moze da me posavetuje ,na koji razmak sejati zp555 , prvi put ga sejem ove godine.
Zaorano je 150kg/kj 3x15 i predsetveno 100kg uree

Ja sam ga sejao prosle godine na 22.5cm. Rod je bio solidan. Veoma rano se metlicio, tj. medju prvima.

Juce zavrsio sa setvom kukuruza, malo je sporije islo jer sam radio neke prepravke na sejalici a i dok ne udjem u stos posto nisam dosad nikad sejao ni jednom sejalicom, a cale je ranije sejao mehanickom samo. Vrlo lako mi je polazilo za rukom da malo iskrivim redove u prve 2-3 njive dok se nisam malo uvezbao :osmeh:
Posejao sam ove godine AS 160, AS 72, DKC 5276, Syngenta Pako, Rajfajzen Uliks i od Pionira P0412,P0423 i P0216 na ukupno 12ha.
Razmak 21 cm, 22,5cm i 24,5cm zavisi od parcele,djubrenja a i od hibrida. Oprskano i na crno veci deo. Ostavio sam 4ha da probam samo sa Monsoon Active kasnije. Tako da ostaje samo da se nadamo pogodnom vremenu ove godine :ppozdrav:

Zamolio bih divne admine da ne brisu post vec da nekako izadju u susret.
Tata mi se slogirao i to dobro. Mama ne moze sama da radi, a ja imam neki posao. Ne mogu da dam otkaz, treba placate racune lecenja itd. Bavimo se povrcem oko 5-6 jutara, spremno je sve rasad seme supstrat itd. Moram to sve da batalim, prvo to se ne moze stici uraditi, drugo ne zelim da nosim roditelje na dusi ako im se nesto desi. Jedina primanja su sada trenutno moja.

moram celu proizvodnju povrca da prodam kao rasadu, a sve povrsine celih 8 jutara da stavim kukuruz. imam 2 bunara, 3. Razmisljao sam o pioniru 0725 i nekako da ga zalijem, zemlja je ekstra prve klase, jos je radjeno povrce tu. Problem na ta 2.5 jutra je to sto je prolecno oranje.

tata zeli N01, razmisljam jos o aquamax 0412.
dekalbo 5222 ili 5031.

to su neke opcije
Godina ce biti verovatno susna. Moram nesto i u cardak jer svinje ne jedu ovaj kukuruz iz silosa.

da li je kasno za suncokret??? Za kakvu varijantu bi se Vi odlucili u vezi kukuruza

- - - - - - - - - -

Da li se drzati striktno 300-400 fao grupe, ili probati sa po412 i 0725?
setva ide na 19-21 cm. bice predsetveno 175kg uree/jutro baceno.

I ja danas posejao pionir v74. E sad planiram sa totalom da ga oprskam jer ostalo trave provukla se kroz spremac. E sad me brine akp bi isprskao totalom i padne kisa posle 1h dq li bi smetalo kukuruzu, plasim se da ne ode totalni herbicid u zemlju....

Ništa ne brini , ne djeluje nimalo preko zemlje nego samo preko lista .

Zhexy , još je idealno za skoro sve grupe zrenja pa nevidim razlog da se držiš grupe 300 ili 400 pogotovo još što imaš mogućnost navodnjavanja.

Juce zavrsili kukuruze. Kod mene od hibrida posejano DKC 4795, 5007, Pionir p0023, KWS 7 hibrida za ogled.

I mi smo zavrsili setvu kukuruza. Nadali smo se kisi za vikend, ali nista. Bojim se nejednakog nicanja. Posejani Kolumbaris, Konfites, 3381, Pionir N01, 1114, LG35.62 DKC 5276 i ZP606 za kotarku.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh