Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
frenky Cime si odradio pripremu? Koliko prohoda? Svaka cast za pripremu, i za pravac..

Frenki svaka cast za pravac. Ja jos nisam ni sa drugom prihranom zita zavrsio. Razbija me radno vreme do 16 h. Ostalo jos 10 kj za razbacati djubra i spremiti i ostalo zito ako bog da sutra i prekusutra da se prihrani. Hibridi ns , pionir i dkc. Ns 6102 , 6010 i 7020. Pioner p 1114 i dkc 5007, 5222, 5276 . Ns idu generalno na oko 24 , pionir na 22 a dkc oko 21 cm razmaka...

Većina nema hidro volan ali ima krive redove, manje ili više. I ja tu spadam. Ali tako su redovi duži. A ne ovako kratki, na šta to liči.
Sad ozbiljno: i neko drugi ima hidro volan pa nije tako pravo što znači da je dosta do čoveka. Kao i što neko nema hidro volan pa je više pravo nego što je sejao ovaj što ima.

Nije problem drzati takav pravac kad je hidraulicni volan. Sa fergusonom voziti pravo je uspeh.

Samo ti pripremi lepo u pravcu setve ( da nebude ko vo kad piša ili da se poznaje svaka S opruga gde je prošla) i biće i prave setve bez obzira na volan dal je mehanički ili hidraulični, ima tu još koješta što utiče na pravac ali no.

Generalno, prsksnjem pre nicanja nećeš nista pokvariti, može da bude bolje. Jedino što treba kiše da bi bilo efekta. Mi ne radimo godinama to prskanje. Kad izadje korov a i kukuruz onda prskamo. Hoću da kazem da prskanjem na crno rizikujes pare tj nije sigurno da će uspeti kako treba.

osim ako ne prska merlinom ili adengom koji deluju dugo pa cak i na izniknute trave kad padne kisa, tako i kalisto na primer kalistom mozes do 8 lista a ako kasnije nikne ambrozija padne kisa a ona samo pobeli.

Samo ti pripremi lepo u pravcu setve ( da nebude ko vo kad piša ili da se poznaje svaka S opruga gde je prošla) i biće i prave setve bez obzira na volan dal je mehanički ili hidraulični, ima tu još koješta što utiče na pravac ali no.

Slazem se,ali kad je hidraulicni volan,sve te stavke nisu bitne.

Ne znam šta se desilo pre par godina kad smo prskali merlinom. Doza nije bila prejaka ali je delovao na kukuruz tako što ga je izbelio. Naravno, manje je rodio. Ipak, ne bih prskao na crno. Moje mišljenje.

Slazem se,ali kad je hidraulicni volan,sve te stavke nisu bitne.
Vidi ovo priprema nikakva samo mali traktor pripremio sa lakom trokrilnom drljacom. Opasna je masina ferdza. :ppozdrav:
2co1mh5.jpg

11rzrx3.jpg

Sutra je i moj start sa setvom.

Kosuticu,nisam rekao da ne moze sa fergom da se vozi pravo,ali neuporedivo lakse je sa hidro volanom. Sejao sam i sa fergom i sa 560,ferga cim naleti na mekse tvrdje vuce volan kod 560 tih problema nema. Sto znaci da dok se ferga vozi vozac nema opustanja. :osmeh:

Par stranica nazad pisao sam o pravcu....spaneri odpusteni tj nemam spanere nego one sa klinovima ali ima taman lufta da ne kida poteznice,ali pravac nikako cak sam stavljao spanere sa navojem pa utegnem skroz jos gore.Mislim da je problem plitka prdsetvena priprema po gotovo spremaca kad uhvati trag opruge vuce traktor,i ode pravac ebem li ga ne znam sta da radim mada se musterije ne zale...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh