Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je prava stvar,tako se jedino i može videti razlika u prinosu.Isprati pa na jesen lepo javi,pošteno,kakvi su bili prinosi.

Danas posejao sopstveni ogled (ono što mene zanima), kerbanis, dkc 5276, zp 427 na 21cm razmak po 20 redi svakog, parcela ima 60 redi, pravilnog oblika i površine 1,6935 ha što mu dođe 2,94 kj, agrotehnika ista za sve, predusev soja, npk pod brazdu 200kg 5-24-16 po kj, duboko oranje sjeseni na 25-27cm, prihrana urea 185kg po kj polovinom marta pa će vidimo dalje.
Ocekujemo rezultate na jesen :ppozdrav:

Kupio sam danas pineer P0704 ,kakva su vam iskustva ?? Preporucena razdaljina pri sejanju od 19.5-21 cm ja planiram na 22 da ga posejem .

Jedno pitanje : jel koristio neko predsjetveno , pod spremač , plitko , umjesto uree san ? Nestalo mi uree danas , a morao sam jednu parcelu da pripremam , pa pošto sam ima količinu san-a , rasturim njega . Koje su konkretne razlike u vremenu djelovanja i slično ? Cjenovno je tu negdje po sastavu.

Ja sam prošle godine samo san koristio. Razlika je u tome što san odmah deluje a i ima manji procenat azota. Išao sam malko više nego što obično idem sa ureom i nisam primetio nikakvu razliku.

Danas stiglo seme,za vikend da posejemo pa sta mu bog da.
Pionir P0216 i ZP666.
2f9566439e5f66345ad22b623fdee63b.jpg

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Ja danas špricao i napravio sranje.Imao sam u više kutija hemiju i jedne sam "uskratio" 0,5 l po ha.Mjesto 1,5 sipao sam 1l.Sad lupam glavu šta da radim,da li da idem sutra da domirim tih 0,5 ili da ostavim.

- - - - - - - - - -

Kukuruz sijan u petak 1.4 i pustio je klicu.Ljepota 560 puno veću nego pioner p00216 i p0023 a i dkc 5031 je odma iza zp.

prnjavor3@
Ako planiras tu njivu i korektivno da prsces (sa povrsinskim preparatima ) onda nemoj dirati nista ,a ako ostajes samo na ovom prskanju ja bih doturio i te pola litre.

Mi danas posijali kws krbas punjen u Srbiji.
Malo smo probali na ređe promjenila se sijačica pa cemo vidit kakav ce biti takvom sklopu.

Danas završena sjetva, posijan Pioneer F38 i 9911. Sad se omišljam za prskanje, po oranju je bilo krenuo baš jak korov, to sam preletio tanjiračom i sasjekao i posle dva dana rotodrljačom doveo u red, sav taj korov je 100% uništen, samljeven i osušen jer je zadnjih dana bilo baš jako toplo. Šta mislite, ima li potrebe da odradim prskanje sad po zemlji ili da čekam da kukuruz poraste (a sa njim i korov) pa da tek tada prskam? Dakle, dal da idem na jedno ili dva prskanja?

Generalno, prsksnjem pre nicanja nećeš nista pokvariti, može da bude bolje. Jedino što treba kiše da bi bilo efekta. Mi ne radimo godinama to prskanje. Kad izadje korov a i kukuruz onda prskamo. Hoću da kazem da prskanjem na crno rizikujes pare tj nije sigurno da će uspeti kako treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh