Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjanjem se ostvaruje bolji kontakt semena sa zemljom. Ne lebdi. Ja to nikad ne radim, jer nagazni točkovi prilikom setve to rade. Do sad nikad nije bilo problema.

Kod mene je bas lepo spremljeno, pa se plasim pokorice.
Sutra cu probati jednu parcelu koja nije ispala bas najbolja, pa cu bas videti kako ce se uraditi.

Ukoliko hoce da poveca pritisak baterije na zemljiste treba da otpusti opruge!

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

U onom prirucniku za Olt/Nodet pise da za setvu kultura koje idu dublje kao kukuruz i suncokret treba povecati pritisak opruge znaci zaviti onu navrtku, ako sam ja lepo razumeo.

Nema tu neke filozofije. Gledaj šta se dešava ako stezes ili popustas. Uglavnom, tebi treba da ide dublje.

Posejao danas oko 10kj kukuruza i to zp555 6kj ,helika 2kj i dkc 5276 2kj.....sutra jos oko 5kj dkc5276 i 5kj dkc5143 i to je to za ovu godinu!

Kakva su iskustva sa Kohinorom pri tretiranju semena kukuruza? Kako se primenjuje, koliko kg može da se tretira sa 1l?

Poslednja izmena:
Da li ima neke veze ako se kukuruz poseje dublje kada su susne godine?
Kod nas kazu da je bolje ako se poseje dublje, kada udari susa.
Ima li iateine u tome ili su samo nagadjanja.

Kakva su iskustva sa Kohinorom pri tretiranju semena kukuruza? Kako se primenjuje, koliko kg može da se tretira sa 1l?

200 ml na 10 kg semena kukuruza i 250 ml na 10 kg semena suncokreta, naravno uz dodatak vode, tako je meni receno. Inace kohinor je bledo zut, nije crven kao furadan, imigold i dr

• Like
Reagovanja: ...
Manjeviću gledaš na kojoj dubini je vlaga pa ga spram iste seješ.A kakva će biti godina to još niko ne zna.

Ja danas posejao kws konsens i o725. Sutra nastavak, sejani na 21.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Danas posejao sopstveni ogled (ono što mene zanima), kerbanis, dkc 5276, zp 427 na 21cm razmak po 20 redi svakog, parcela ima 60 redi, pravilnog oblika i površine 1,6935 ha što mu dođe 2,94 kj, agrotehnika ista za sve, predusev soja, npk pod brazdu 200kg 5-24-16 po kj, duboko oranje sjeseni na 25-27cm, prihrana urea 185kg po kj polovinom marta pa će vidimo dalje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh