Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nzm da je bas tolika vlaga a tako da se kruni,i ja sam moj 6010-6030 brao sa otprilike tolikom vlagom,mozda i manje,merio sam nekih 7-10 dana vlagu pre berbe i bila je 31%.Kod mene se nije krunio toliko,kad kipujem bunker u prikolicu i prikolicu u dvoriste,tu da,otpada zrno samo tako,ali na njivi,njet.Danas posle podne obran NS6010,imao sam 4,5 Dubrave 3-tonke klipa po hektaru,sejan na 28.Ocekivao sam vise od ovog hibrida.Klipovi solidni,zdravi,cisto se bere ali se kruni sacuvaj boze.Hteo sam da ga vrsem ali vlaga je pokazala 25% pa sam odmah obrao.Veliki minus za krunjenje sa tom vlagom.Ostalo je jos pola prikolice neistovareno pa cu sutra da slikam da vidite kakav je.
Obecana slika NS6010
Hibrid je jako zanimljiv,zdrav klip i ima veoma jaku stabljiku,beracu nije bas lako,jedino me ta vlaga malo.....nosio sam na silos da provere vlagu jer sam hteo da ga ovrsem jer nemam gde sa kukuruzom,sve puno.Ko zna koliko su tacni,mozda kraduckaju na vlagi.Meni ovo mirise na vlagu ispod 20%.Nzm da je bas tolika vlaga a tako da se kruni,i ja sam moj 6010-6030 brao sa otprilike tolikom vlagom,mozda i manje,merio sam nekih 7-10 dana vlagu pre berbe i bila je 31%.Kod mene se nije krunio toliko,kad kipujem bunker u prikolicu i prikolicu u dvoriste,tu da,otpada zrno samo tako,ali na njivi,njet.
Inace hibrid je odlican,bar je kod mene rodio mnogo vise,na forumu sta ko kaze,to nema veze,nekima rodi pionir,nekima zp,ns,kws,dkc itd itd...sem pravog ogleda,veca parcela,ista agrotehnika,predusevi na njoj prethodnih godina,nista drugo meni ne moze dokazati koji je hibrid bolji,svaka parcela je razlicita u atarima po pitanju hraniva,hemijskih osobina,itd itd.
Zato je i prinos takav,ustvari nije los ali dosta je ostalo na njivi.Lacin, krunio se momački.
Pre kise smo nesto malo ovrseli, ZP 341 10t/ha ZP 388 8.5t/ha a imao i nesto Paka 9.7t/ha. Sl.god cu i ja probati Dkc, posto vidim da ih dosta fale, pa ce da vidimo
Vlaga bila pojaka, zp 341 15.9% ostali oko 17%Kako se vlaga kretala?
U prinosu je lider za podrucje vojvodine dok je u centralnoj srbiji dno dna,to je lepo upisano i u ovogodisnjem katalogu,pogledajte za svaki hibrid prosecne prinose za odredjene delove srbije,centralna srbija za svaki njihov hibrid skoro duplo manji prinos,tacnije vrti se oko 4000kg/h +-DKC je lider u oslobadjanju vlage od svih konkurenata iz istih fao grupa i zato za skidanje u zrnu je ispred ostalih. U prinosu isto je u vrhu ali samo tada kad se ispostuje puna agrotehnika.
Ko ga nije probao misleci da je GMO jer je Monsantov i ne mora da ga proba, nek i dalje seje ZP i NS.
Eto a kod mene odlicno zdrav sto se i vidi sa slike gore.Ja sam sejao tretiran Sonidom.Na jednoj parceli zafalilo semena pa ubacio ns6010. Žali bože posla. Svaki peti klip beo i buđav.