Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas merili vlagu na pioniru 1114 20%,a na 412 akva maks 17,48%.Sejano 9 aprila i jedno i drugo.Kako je kod ostalih clanova stanje sa vlagom kod ova 2 hibrida?Deluje mi mnogo za 1114 taj procenat vlage?

Danas skinut kukuruz Zp 666 i ponir p0216.Iako je ponir imao bolji sklop,zadovoljniji sam sa zp-om.Vlaga pionira 15.7% a ZP 18%.Prosek ravno 5tona po jutru plativog kukuruza.
754ac39b4b0dead61e0344613b901710.jpg

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Meni je ostalo još oko 14 kj.Da nije večeras počela kiša do Ponedeljka bi završili.U ataru ima mnoogo kukuruza.

I mene Sale ratar interesuje datum setve 5276? Pozz

Coci po kj stim da fali nekih 6ari na toj parceli od punih 3kj, znači bilo po 20 redi svakog hibrida i 2 ara manje od kj.
Datum setve 8.4.2016. na 21cm razmak, predusev soja, isto đubreno, prskano, parano, sklop odličan za sva tri hibrida tojest nije bilo da je neki ređi od zadatog sklopa.
Radoslave otprilike tako nešto:osmeh:, poklopila se godina solidna još da je bilo sproleći (maj,jun) malo više kiše kao što nije ko zna koliko bi još više rodilo mada dobro i ovako.

Ljudi danas sam čuo da kukuruz koji je djubren urejom da teže otpušta vlagu nego onaj koji je samo sa An-om ili Kan-om. Kakva su vaša iskustva?

Kod nas skoro da nije niko vrsio kukuruz, bralo se ono sto se bralo a zbog vlage ljudi su bili u nedoumici da li skidati sad ili cekati juzno-Banatsku kosavu koja je jedini siguran faktor za skidanje vlage!
Da vecerasnja kisa nije zasrala stvar, sutra bi zavrsili sa sojom a onda cekamo momenat za adaptiranje kukuruza!
Danas merena vlaga od 17% na DKC 5222 cekamo jos!!!

Ko je skinuo kukuruz taj izmislio toplu vodu i da go.no smrdi.prosle godine se sejalo zito i do 20.11 pa sta .pre deset godina smo 15 oktobra vukli repu 5t u prikolici i to jedva a mesec dana kasnije skoro u majici

Mi čekamo da spadne vlaga a lopovim ne smeta ni ako je malo veća.Njiva koja nam je ostala za skidanje svakim danom gubi neku količinu klipova.Inače naš atar se dobro providi,dosta je kuuruza skinuto.

Kod nas se samo manevrise, ima ih na svim stranama atara. Doneta je kao odluka da je zabranjeno "skupljanje" bez prisustva vlasnika. To se postuje kao i zabrana paljenja. Gori na sve strane, a samo su retki koji stoje iza svojih postupaka i obezbede njivu i ostanu na njoj dok ne izgori do kraja. Vecina je primenjuje taktiku zapali i zapali, tako da su neko vece pre kise morali i zrenjaninski vatrogasci da priskacu u pomoc, a za tudj kukuruz nas zabole. Sto nije uradio dok je bilo vreme.

I kod nas je taktika pali i zapali ali se ljudi naucili pameti pokupe sa skupljacem po 5m do komsija pa odoru taj deo i onda gori samo otkos.
Inace 80 posto kukuruza je skinuto u ceo atar a meni ostalo nekih 30 ari koje nisu mogle stati u prikolice pa cu morati cekati neko normalno vreme.

Planirao sam da zavrsim sad za vikend sa kukuruzom vlage su se kretale u utorak od 16 do 18% . Ali kisa zeznula stvar. Najvise sam hteo zbog ovih sto ce da krenu da pale.
Prosle godine razbacam NPK na strniste I odem posle 2-3 dana da orem, kad ima sta da vidim neko upalio izgleda malo pre nego sto sam dosao I plamen krenuo da zahvata redom njive pa I moje1/4 njive. Koliko je uticalo na razbacano djubrivo ne znam ali uspeo sam da zaustavim da ne izgori I ostatak. A sad me na toj njivi od 1,5ha strah da ne izgori I kukuruz znam da ima okolo ovih sto pale.

Da,ko nije-nece ni skinuti kukuruz,a nece ni posejati psenicu.Ipak je pocetak oktobra,vec je kasno za te radove :osmeh:

meni ostalo pola jutra kukuruza to mogu i rucno :D
juce skidan ogled dekalb u staroj pazovi danas je trebao pionir biti skidan.

ipak su noviji hibridi superiorniji u odnosu na stare :)
al opet mi taj no1 lepo rodi i kad je kisa i kad je susa :D

nego uzeo rasturivac, sad vestak oranje i psenica i jecam :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh