Kukuruz 2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LK Becar,sledeci vikend a mozda i ranije branje,jako sam zadovoljan sa ovim hibridom,nece da polegne jako je cvrst i klipovi su zdravi,obicno sa 14 do 18 redi zrna duzine 25cm.Imao sam malo losiji sklop ali ocekujem dobar prinos.Sejacu ga i dalje.
2zpp9h5.jpg

Ja se malo šalim. Biće još lepih dana. Kod nas je dosta skinuto, nema soje pa su ljudi obrali.

Danas se radilo , sve je bio dkc 5031 , prinos i dalje odličan , vlaga malo viša , i preko 20 , al ima dovoljno i za odbitke . Agotehnika zaslužna za dosta zrna : 2016.

Dok sam orao jednu njivu bliže selu prođe jedan auto (raznobojan) koji na kuki vuče špediter. Malo kasnije jedan džip vuče zmajevku (praznu). Rekoh, šta je ovo... :haha: :haha:

p.s. Apropo one priče o kradljivcima kukuruza, s' tim da ovaj prvi verovatno krade od onog drugog...

Juce skinuo DKC 5007 braticu, preksinoc bila sitna kisa , krenuli popodne i vlaga 15,5%.

Skinuo dkc 5031, ali to sad nije bitno koliko je bitno sledece. GACE su mi skinuli na silosu !! Odvezem 6800 kg kukuruza na silos, vlaga 16, skinu mi ravnih 620 kg kukuruza E poceo sam sam da se smejem i placem u isto vreme !!! Boze dragi boze mili ! Sad i nikad vise sa njive u silos. Ima da ga istresem na ster travnjaka i prekrijem najlonom !

Ova nova sto su otvorili kod Vlajka na silosu. Kasnije sam se raspitao ista situacija i kod ostalih. Pazi skinu mi 2% dok dodju do JUSa, aj ok to rzumem , ali skinu mi jos nekih 300 i kusur kg na uslugu susenja skunuse 1 % na ulaz skinuse na rastur, skinuse na kalo , ma druze skinuse mi gace! Znaci ja sam svasta video i svasta cuo ali d ti za 2% vlage skinu 10% robe e to sam tek ove godine video.

Ova nova sto su otvorili kod Vlajka na silosu. Kasnije sam se raspitao ista situacija i kod ostalih. Pazi skinu mi 2% dok dodju do JUSa, aj ok to rzumem , ali skinu mi jos nekih 300 i kusur kg na uslugu susenja skunuse 1 % na ulaz skinuse na rastur, skinuse na kalo , ma druze skinuse mi gace! Znaci ja sam svasta video i svasta cuo ali d ti za 2% vlage skinu 10% robe e to sam tek ove godine video.

A kod nas kao bolje... sa 16.1% ode 1200kg +rastur,ulaz po vagonu,jos kad nalepe lager sa eleviranjem nema te nigde...prvi put ove godine samo klip bas iz tog razloga

Sve u cardak pa kad dodje mart polako u trgovinu.Bolje posejati i manje i samostalno finansirati i cekati prolece,ovako oni koriste priliku i sisaju one koji su prinudjeni da prodaju odmah.

Prosle godine imao sam u cardacima u klipu AS72 i u zrnu DKC i PIONIR, ovaj sto je bio u zrnu bio je skinut 04.11.2015. sa vlagom 15.5-16 i u proseku ga je bilo 6700kg po jutru, a u klipu sam obrao oko 28t. U maju kad sam prodavao tel kel ovaj u zrnu je imao istu vlagu i ostao mi je novac koji bi mi uzeli za lager, susenje, izlaz ulaz...a AS kad sam okrunio bilo je 20t zrna (po jutru oko 5500kg) a platio sam berac i posle sam platio krunjac (ostale su mi sapurike) i bilo je dosta okrunjenog od glodara. Po mom iskustvu treba ga ostavljati u zrnu ali mora se cekati da se osusi jer preko 16% vlage rizicno ga je cuvati, e sad kod nas kradu kukuruz pa je i tu rizik, sto duze cekas da padne vlaga, veca je mogucnost da ce ti jedan deo pokrasti.

Poslednja izmena:
Danas posle podne obran NS6010,imao sam 4,5 Dubrave 3-tonke klipa po hektaru,sejan na 28.Ocekivao sam vise od ovog hibrida.Klipovi solidni,zdravi,cisto se bere ali se kruni sacuvaj boze.Hteo sam da ga vrsem ali vlaga je pokazala 25% pa sam odmah obrao.Veliki minus za krunjenje sa tom vlagom.Ostalo je jos pola prikolice neistovareno pa cu sutra da slikam da vidite kakav je.::lose::

- - - - - - - - - -

Obecana slika NS6010
2rw2lv4.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh