Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zna on da bude i jalov lider ,u susnoj godini bude bedan da ne moze biti bedniji, probo sam ga i nista posebno sem te manje vlage u vrsaju tu se slazem.Ima dosta kolega koji beru u klipu tako da za njih nije interesantan,uglavnom tu ipak prednjace zp i ns.DKC je lider u oslobadjanju vlage od svih konkurenata iz istih fao grupa i zato za skidanje u zrnu je ispred ostalih. U prinosu isto je u vrhu ali samo tada kad se ispostuje puna agrotehnika.
Ko ga nije probao misleci da je GMO jer je Monsantov i ne mora da ga proba, nek i dalje seje ZP i NS.
Sejalo se kod nas pre 20 god. i vise na 28 cm! Fao 400 na 28???Sejem i FAO 400 i 600 na 28cm,sve ispod toga nema uopste prinosa,sve ostaje jalovo.Tako je kod mene na ovoj zemlji.
Sledece godine sejem pola grupu 400 a ostatak 500 i malo 600.
Moj druze nisi radio zemlju po brdima i planinama,ovde sve sto posejes ispod 25cm ostaje jalovo ili je klip prcoljak.Probao ja prosle godine sve na 22 i grupu 400 i imao sam corak,dok su drugi nesto brali ja nisam imao nista,samo stabljike lepe na oko bez klipova.Ove godine se kod nas vecinom sejalo na 28,30 i 32.Sejalo se kod nas pre 20 god. i vise na 28 cm! Fao 400 na 28???
Koji ili ciji je to hibrid kad je iz tako rane grupe a ne smes ga posejati ispod 28? Ni jedan hibrid ni iz jedne kuce ne moze da ti da zadovoljavajuci ili dobar prinos kad se seje na 28!
Sto je manja fao grupa nikako ne moze nadoknaditi u vecem klipu ono koliko je redak da bi imao odlican prinos!
Probao sam ove godine Lucijus na 26 ali je bila idealna godina,necu vise rizikovati jer ko zna sta nas ceka sledece sezoneZa Fao 400 to je velik razmak.Probaj bar na 26 ako ti nije gusto.
to zavisi od hibrida. dkc ima Air Flex koji povecava klip sto je redji sklop, i ima Air Fix koji ne povecava
Milovane jel imas ti katalog DKC hibrida za 2016 godinu.E u tom katalogu lepo ljudi napisali prosecne prinose za razne delove srbije.DKC 4717 prinosi za veci deo vojvodine pise 8000-11000kg a za centralnu srbiju pise 4500kg i ti mene savetujes da posejem ovaj hibrid na 22ala bi se leba najeoLacin,posej dkc 4717 na 22 cm,posto je preporucen razmak za njega od 17cm na najboljem zemljistu do 22 cm na najgorem. On je iz grupe Air Fix hibrida i gustina setve skoro da ne utice na velicinu klipa. Ne bilo ti tesko,posej pola parcele na 22cm,a pola na tvojih 28cm i verujem da vise nikad neces sejati na 28 cm. Pozdrav