Kukuruz 2015

Ja ove godine isto kao prosle ZP 555,606,735 i as 160

šta treba uzeti kao djubrivo uz kukuruz mislio sma 3 duluma 3000m2 posijati ali ne znam koje djubrivo da uzmem da li KAN 3x15 ili ureu ili šta već

Imas da kazem standardnu Bosansku metodu, u kos sijacice naspes 15-15-15! I posle prihrana KAN! E sad prepostavljam da nisi djubre zaoravao, tako da ti preporucujem YARINA djubriva, neuporedivo su kvalitetnija od ovis nasih domacih. I obavezno u sijaciu neko (NPK djubrivo, po mogucnosti da ima sto vecu koncentraciju fosfora). Nije to velika povrsina, pa bi mogao odraditi sa ovim kavalitetnijim, skupljim djubrivom.

šta treba uzeti kao djubrivo uz kukuruz mislio sma 3 duluma 3000m2 posijati ali ne znam koje djubrivo da uzmem da li KAN 3x15 ili ureu ili šta već
Ako ores sada baci 20kg 15-15-15 po dulumu pred oranje a posle oranja 20 kg urea ili 40 kg kana pred drljacu.Sej ranije hibride fau 300 grupe na razmak oko 20 cm izmedju biljki.

- - - - - - - - - -

I ove godine ZP Hibridi 427 i 606 još se dvoumim dali da uzmem 555 ili 560 kao treći.
Ja sam jednom sejao njihov 505 i bio je odlican

Juče sam doneo seme za ovu godinu, izbor: NS, ZP, BC, PIONIR. Treba još da donesem LG ali mi treba savet koji se lakše i čistije bere PONČO ili ANTIS ? Prvi put sejem LG hibride pa me zanima šta bi mi preporučili od ova dva za berbu u klipu?

Ni zrna ničega za sjetvu nisam dovezao jer kakvo je vrijeme sumljam da ću sijati.Toliko je mokro da ne padne kap mjesec dana ne mogu u njive a najavljuju ogromne padavine u idućim danima.Sve su šanse da će sve ići pod zob.

@Kameni ja sejem poncho treca godinu, i skidam beracem ali i za zrno je dobar. A antis sad sam i ja uzeo da probam. Poncho kad se bere u podne na zmajevku 3-4 kotarice komusine. Lala iz Banata je imao antis sejan, kontaktiraj ga.

Bice malo berbe kao i svake godine pa je odluka pala na njega, na koji sklop ga sejati? Drugar ga sejao lane na 28cm i bez problema 7t/kj. sa vlagom od 21% skidao sam mu u zrnu.
Singenta izbacena ove god. iz setve!

Kad ima rezerve zimske vlage kao ove godine sejem ga na 24,5cm stim da je naša zemlja malo kvalitetnija, možeš i ti tako ako si nađubrio i ako znaš kakva je zemlja.

Ove godine od kukuruza sejem:
DKC
4795
5007
5143
5276
5222
5783
6120

KWS
Krabas
3381
Konsens

ZP
606
666
677

CAUSSADE
Loubazi

Ipak sam i NS izbacio... Svo seme je stiglo...

2ey9wd4.jpg

Ako ores sada baci 20kg 15-15-15 po dulumu pred oranje a posle oranja 20 kg urea ili 40 kg kana pred drljacu.Sej ranije hibride fau 300 grupe na razmak oko 20 cm izmedju biljki.
Zahvaljujem se svima na odgovorima @Ursus @ pankin nije mi tema izlazila na kontrolnoj ploci pa sam mislio dan ije niko nista odgovorio,inače,sobzirom na ovaj snijeg i mokrinu zemlje tek mozda za desetak dana bi se moglo izorati mislio sam ove 15 15 15 po dulumu baciti 20kg smao ne znam da li to ide kad budem zito sijao da zajedno sjeme i djubrivo ili sad prije nego što krenem da orem da bacim po njivi najvjerovatnije da cu u dan dva i oranje i tanjiranje zavrsit ? ...i posle napisite cime se pršće da ne raste korov po žitu

Nazad
Vrh