Kukuruz 2015

Daj nam slike dizni,veličinu i pritisak s kojim si prskao.S koliko si išao vode po hektaru?

Fotografija-0045_zpspwdcwsbi.jpg

Fotografija-0046_zpsdgqhxplr.jpg

Z.P 427.Po neki ima crvenu svilu.Štete od plamenca skoro da i nema(prijatno iznenađenje).Pisao sam ranije da kilavo izgleda.Popravio se ali je ne jednak i dalje.Zanimljivo je to što je kod svih takav.
Fotografija-0039_zpsyievehpn.jpg

Fotografija-0038_zpsamvzefiu.jpg

B.C.Pajdaš.Takođe šteta od plamenca minimalna.Tražio i jedva nekoliko oštećenih biljaka našao_Oko parcele su soja i kukuruz pa verovatno zbog toga nema oštećenja.Svaki jednak kao pod konac.Imam još i B.C.Riđan on je za čistu 10-ku ali me mrzelo da idem do parcele da slikam pa će biti u drugom izdanju slike.Gde god ima pšenice i lucerke pored kukuruza tu je napad plamenca mnogo više izražen.
Fotografija-0044_zpsredg3mmu.jpg

Fotografija-0043_zpstnncyhpv.jpg

Komšijin kukuruz tik pored moje soje.Prskan Adengom.Kurjakovac na kvadrat.Velika šteta jer je ta zemlja 2 klasa.

Prilozi

• Fotografija-0046_zpsc3kforld.jpg
    Fotografija-0046_zpsc3kforld.jpg
    96,4 KB · Pregleda: 55
  • Fotografija-0045_zpspwdcwsbi.jpg
    108,6 KB · Pregleda: 52
Kod mene je F38 izbacio svilu i metlicu jedno 60%, P0725 i ZP 606 još nisu (Pionir neće još možda nedelju dana, a ZP još 3-4 dana). Štete od plamenca zanemarljive, zlaticu nism primetio. Kukuruz kojeg je led tukao je dobio još 4-5 novih listi (a biće i šesti poslednji nov list) tako da će verovatno to biti ok. Čini mi se da je ove godine porastom viši nego prošle godine...

Jedino što mi se ne sviđa, a to redovno imam svake godine, je da ima određen broj polomljenih biljaka. Svaka je polomljena na članku i kao da je žiletom presečena. Sad, da l' je to još od onog leda, ne verujem da su možda srne problem jer nema tragova i po celoj njivi ima tih polomljenih biljaka, il' je možda problem u kasnijoj primeni dikambe (prskano na prelazu 4-5 list) - nemam pojma!

Fotografija-0046_zpsdgqhxplr.jpg

Z.P 427.Po neki ima crvenu svilu.Štete od plamenca skoro da i nema(prijatno iznenađenje).Pisao sam ranije da kilavo izgleda.Popravio se ali je ne jednak i dalje.Zanimljivo je to što je kod svih takav.
.
Kod mene se takodje lose pokazao 427,a i ovaj u poljoapoteci kaze dostya ljudi mu se zalilo na njjega,dosta lose nikao,a imao je i dosta ostecenih zrna po sj...

As 72 slabo nicao, travu nisam uspeo da unistim nikako iako je bilo 3 prskanja. Ali evo iznenadio me je kako ide. U sejanju 200kg + 200kg urea po 1ha i prilikom treceg prskanja uz siran+agrodimark 2kg vodotopivog djubriva iz fitoferta na 300l vode
28jv2ph.jpg
[/IMG].
2cfbn28.jpg
[/IMG]

Javlja se problem kod nas. To je susa. Pratim table pod kukuruzom, vape za vodom. Komsiji se osusio u prolecno oranje (sto je sejao posle skidanja prve deteline). Bice lepa igranka ako obistini prognoza - vrucine 30+ i 35+ stepeni, bez kise, tako u nedogled...

As 72 slabo nicao, travu nisam uspeo da unistim nikako iako je bilo 3 prskanja. Ali evo iznenadio me je kako ide. U sejanju 200kg + 200kg urea po 1ha i prilikom treceg prskanja uz siran+agrodimark 2kg vodotopivog djubriva iz fitoferta na 300l vode
28jv2ph.jpg
[/IMG].
2cfbn28.jpg
[/IMG]

Ja sam posejao Agrimax Dian prvi put ove godine,za sada nije los,ali me nervira sto je poterao 4-5 klipa a daj boze da istera i jedan dobar,sto je najgora stvar nicanje je bilo neujednaceno,nije pala kisa,sada jedan izbacuje svilu pa dva struka mala pa opet veliki bilo je problema sa kisom kukuruz je stajao bar 20dana a nije napredovao i ostace nizeg rasta jer kada mu dodje dan on mora da potera svilu bez obzira na visinu a bas nevolim kad je nisak kukuruz.sreca pa imamo vlage za 20 dana nadam se da ce izrasti ovih dana jer napreduje odlicno od kako je ugrejalo.

Rana setva (do 10.4) je pocela da metlici fao 300-400-450. Kasnije sejani samo sto nisu. Imam setvu i 1.5. od te ocekujem da izbegne vrucine i nadam se da u normalnijim uslovima bude oprasivanje.

Meni je kukuruz sejan posle Djurdjevdana. Trenutno je visok do 1.2m(neki i nizi jer je bilo neujednaceno nicanje). Nece on uskoro poceti da metlici. A ovi sto su rano posejani pre par dana poceli metlice da izbacuju, a i bradu pustili.

Na par mesta video da je poceo da metlici, za razliku od prosle godine mnogo manje visine.Danas bio u delu atara koji sticajem okolnosti nije dobio kisu od 20. maja jednom recju tuga i jad...::lose::

Upravo sam dosao iz atara,skoro svi kukuruzi iz normalnih rokova setve su poceli da metlice ubrzano.Verovatno visoka temp. utice da seto brze odvija.Jako mala razlika ce biti izmedju rokova setve 5 6 dana gore dole sve se to izjednacilo,kao i izmedju fao grupa 300,400 500,sve to ulazi u vrucinu.Videcemosta ce biti,ovo ce biti dobar ispit za sve kuce odnosno hibride.Videcemo ko najbolje podnosi vrucinu u vreme cvetanja......Bogmebice tu svasta...

Ma nema brige sa kukuruzom noci su hladne i rose svako jutro do 7-8h ima bice opasno ako noci budu tople i vetrovite bez rose!

Nazad
Vrh