nesto2
Član
A možda i loše uzorano ili plitko uzorano.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako celo selo ima kukuruz pod konac onda nije problem u zemlji nego u tebi.Pa celo selo tanjira i ima kukuruz kao pod konac.Retko ko ima setvospremac,to se kod nas u nasem tipu zemlje jako tesko vuce.
Mislim da ja negde gresim,ali neznam gde.
pa i vrapci na grani znaju da gde zicnjak jede tu kukurz ne nice ili se osusi,a kod mene su kukuruzi nejednake visine i porasta,malo citajte sta pisem.
BravoMirko ja nisam obrađivao vašu zemlju ali sam video slike iz oranja i verujem ti u ono što kažeš.Ima izbora hibrida za tvoj kraj ,sad ne znam koje seješ ali ja verujem da može i kod vas dobar rod ostvariti uz solidnu agrotehniku i dobar odabir hibrida.Vidim da su uglavnom saveti ljudi iz Vojvodine gde je pitoma zemlja i ta praksa uglavnom na brdovitim terenima gde si ti ne pije vodu.Mišljenja sam da vama u Srbiji trebaju jače mašine , traktori koji bi mogli vući teže priključke, teške drljače,tanjirače,diskosne sejalice itd...ali to je na žalost za vas i nas mahom ljudi sa malim posedima nemoguće.Poljoprivreda u Srbiji već godinama ne spada u razvojnu nego socijalnu kategoriju i uglavnom ljudi od nje beže kao đavo od krsta.Ovde ljudi kod nas iz prestiža kupuju traktore i mašine a realno nemaju potrebe za njima,samo da mi ih je videti kako bi se znojili u vašoj zemlji da testiramo malo izdržljivost i kvalitet istih.
Danas dok sam tanjirao dodje komsija koji takodje ima 560 noviji tip,obilazio njive pa cuo da radim i dosao da me davi.Nije mu jasno kako ja tanjiram drugom direktnom i tanjiracom 28-com za skroz ukosenim tanjirima,ja mu lepo kazem,sedi pa probaj.Seo on i raspalio po njivi uzbrdo i nizbrdo,ko malo dete,a ja sav srecan samo kad sam nasao budulu da tanjira.Okrenuo nekoliko krugova i kaze"Jebote kod tebe kao da ima neki djavo u motoru,sta si mu radio"
TAKAV traktor da ne moze bar 2.2m na 5cm vuci ??560 nasut pun rezervoar i uzorao tacno 1,5 hektar u komadu na dubinu(vidi sliku)i potrosio tacno 30 litara.Definitivno ovaj 560 je traktor za krupne radove jer u njima on jako malo trosi,u sitnim njivama i vozanju bezveze trosi duplo vise od 539,540,542 i slicni.
Ovaj plug 12 coli je za njega zajebancija,prvom ga nosi kao igracku,ne oseca,cak sam probao i drugom da teram ide ne oseca ali nisam nekako bezveze orati drugom direktnom.On je za kombinaciju 2x14 pa da zapinje,ovako nemam osecaj da vucem plug
Sve saveti od ljudi koji nisu radili zemlju ilovacu u brdu
Bravo
Vec razmisljam o roto drljaci,neznam dali cu moci da je vucem sa 560 neku od dva metra jer imam njiva gde je dalekooo vece brdo od ovog sa Telnet-ove slike,a imam i prilicno ravnijih njiva do Macve.
Vec sam zapazio da su domaci hibridi prilicno losiji,naprimer ovaj Sygentin lucius koji sam tek posejao vec izlazi ponegde posle 4 dana,iznenadjujuca energija ali ima gde je bas suvo i tu nema leba,a pored imam nesto 434 samo 4 reda koji nije ni klicu pustio a isti dan sejano istom nodet sejalicom.
Definitivno cu da bacam 400-500kg NPK pod brazdu u jesen i samo AN ili UREA na prolece pa nek se kiseli zemlja koliko hoce.Smucila su mi se ova brdska djubriva koja su enormno skupa za kolicinu ponudjenog azota.
Zombie 666 kolika ti je potrošnja po ha sa rotodrljčom u toj kombinaciji sa 7045 ? Inače odličan posao, eto Mirku rešenja