Kukuruz 2015

Moj deda je govorio "dobra reč se čuje daleko, a loša još dalje"...

Jesi li ti to probao,ja jesam jer sam imao slican problem pre par godina na Fao 500 zbog lose sejalice,ne bas ovako ali sam usejao Fao300 neki Zp ako se ne varam gde je trebalo i ako ima vlage ima da stigne,jeste da nisu klipovi za reklamu ali je opet bolje nego da fali pola hektara na 1,5 hektar.

A ja hteo sledece godine ultra hibrid zbog sirka da posejem. Majku mu moracu soju a ne gotivim je.

Pozdrav društvo. Imam jednu situaciju, moram da reagujem da bar pokušam da spasim šta se spasiti može. Odem pre par dana da oprskam kukuruz na jednoj parceli, i obratim pažnju da mi kukuruz boluje, evo kako to izgleda

i tako 5-6 vrsti. Najverovatnije je šok od komšijske hemije koji ima suncokret. Nije mi oprskao nijednu vrstu, ali je zato magla od običnih dizni padala na te vrste. Pretpostavljam da će biti jalovih biljaka, ali bar da probam da ih vratim u život.

Prskao izgleda sa nekim preparatom za uskolisne pa preslo kod tebe,posto je tatula ostala netaknuta,a lek tesko ako nije "popio" mnogo otrova izvuce se,al sa losijim prinosom

Sale nema tu pomoći, ako se osuši a to ćeš videti za koji dan onda samo presevanje a ako ostane biće svega, jalovih, sitnih klipova, išpartaj ga i sunce ako mu pomogne to je to.

Ma to znam da tu leba nema više, kukuruz mi je u 6-7. listu, budući klip je u točiru formiran i sjeban i tu prinosa nema. Ali ne znam ni šta da mu dam bar da se izvuče, opet ima više šansi kad poraste, nego da ga ostavim i da uvene, bar ja tako mislim. Jebeš ga, neki maler me poterao ove godine.

@sale ratar, mislim da se neće osušiti skroz (komšija prskao pre kiša i sirak je već patos), što će me još više baciti u dilemu, a i šta da sejem sad i šta da očekujem i od tog kukuruza. Videću, sutra ću ga oprskati sa Bioplantom pa ako mu pomogne nešto pomogao je.

Jedno pitanje za iskusne :osmeh:. Treba da razbacam neki an sto mi je ostao, možda ce ispasti oko 60 kg/kJ, ali bih ja to uradio rasturivacem i odmah zatim spartao. Kakva su vam iskustva sa tim?

Ne to ne radi.....upasce u sredinu i sprzitimu vegetativnu kupu....moze ali dok je jako mali kukuruz. bice vise stete nego koristi

Последице прехране САН-а циклоном!
963cb36515c41b3c26f380778c3c34bb.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Odgovor za kolegu paorpaor. Covek je kasnije postavio sliku sa potpuno oporavljenim kukuruzom. Po meni i tvoj ce u startu imati opekotine, ali ce se oporaviti, pa ti kako hoces.

Pozdrav svima, imam jedan problem pa ako neko moze da mi pomogne. Na jednoj parceli sam zasadio 434 koji je sad skoro desetak lista, ali u jednom delu stabla su pocela da se skupljaju kao vreteno i listovi obavijaju jedan drugi. Na par kom.koji sam odvojio video sam da ima mrava. Pa vas pitam sta da radim ?

Nazad
Vrh