Kukuruz 2015

I momci su danas od 8-19h ošpartali 35kj kukuruza u 9parcelica,dosta je za početak,a ja prskao,nismo se ni videli celi dan

Pozdrav društvo. Imam jednu situaciju, moram da reagujem da bar pokušam da spasim šta se spasiti može. Odem pre par dana da oprskam kukuruz na jednoj parceli, i obratim pažnju da mi kukuruz boluje, evo kako to izgleda

i tako 5-6 vrsti. Najverovatnije je šok od komšijske hemije koji ima suncokret. Nije mi oprskao nijednu vrstu, ali je zato magla od običnih dizni padala na te vrste. Pretpostavljam da će biti jalovih biljaka, ali bar da probam da ih vratim u život.

Uzmi Fito fert AMINOFLEX 2l-ha radi 100 % ako je pretrpela stres

@drpedjac, hvala ti na savetu, probaću da nabavim taj preparat. Ne gajim neke nade, ali ću svakako probati da ga vrnem u život, toliko sebi dugujem da probam.

Dragan 18... Nista bez ferdze.
Nista bez komsije, traktor je komsijin spartac nas. Malo koperiramo, kada bi ljudi funkcionisali kao mi ne bi se novac nerazumno trosio na nepotrebne masine. Mi spremimo, on poseje ,on nama da traktor za sitne operacije , mi njemu rusvaja za gazenje silaze , mi njemu prikolicu po mesec dana on nama uleti sa njegovom kad god treba. Menjamo slamu za stajnjak ili oranje za stajnjak ...ima bezbroj situacija...

Danas poceli spartanje kukuruza,ako sve ide kako treba sutra kraj.
img201506021125421.jpg

img201506021148181.jpg

img201506021150381.jpg

Evo i snimak kako to izgleda na licu mesta.

Nista bez komsije, traktor je komsijin spartac nas. Malo koperiramo, kada bi ljudi funkcionisali kao mi ne bi se novac nerazumno trosio na nepotrebne masine. Mi spremimo, on poseje ,on nama da traktor za sitne operacije , mi njemu rusvaja za gazenje silaze , mi njemu prikolicu po mesec dana on nama uleti sa njegovom kad god treba. Menjamo slamu za stajnjak ili oranje za stajnjak ...ima bezbroj situacija...
Pravi komsija zlata vredi.

Evo juce me izgrdio kaze necemo vise saradjivati on mi da prljav traktor ja mu vratim cist , preuzmem ga sa praznim rezervoarom vratim sa 7 litara , zamenio mu staro crevo od kompresora ,imao u radionici novo od pre ...dok smo imali fergusona ... kaze vracas mi uvek ispravniji traktor nego sto si preuzeo ... reko jbg komsija sta cu kad volim da je cisto i uredno

Послато са GT-S7500 користећи Тапаток 2

To je za svaku pohvalu Dragane i takvi treba da budu odnosi među ljudima i na selu a i u gradu, bilo gde. Bez pomoći drugih ljudi, komšija, prijatelja, čovek je izgubljen. Ne treba da se gleda kroz dinar sve. Valjalo bi možda da se otvori tema o tome, o dobrosusedskim odnosima i tu bi se kroz priče kolega na forumu, (kao što je ova tvoja o uzajamnom pomaganju) uveren sam da bi se videlo kakvo blago još uvek postoji u ovom narodu (i ostalim koji žive na ovim prostorima naravno). Da postoji društvo, zajednica, bez obzira na njenu veličinu, gde je čovek čoveku čovek, nasuprot sveta gde se čovek nastoji pretvoriti u vuka kroz gramzivost, zlobu... Znači nešto pozitivno nasuprot svemu lošem što nas okružuje. Jer bogatstvo jednog društva se odgleda u bogatstvu međuljudskih odnosa u njemu.

A da se držim i teme, odličan kukuruz! :bravo:

Malo slika iz pred večerašnjeg obilaska.
Fotografija-0008_zpswjhghuwc.jpg Fotografija-0009_zpsgqpc92do.jpg
Prve 2 slike Z.P 427.Hrčci su ga malo razredili i nekako je malen i kilav.
Fotografija-0010_zpsdabyxgxz.jpg Sledeća slika je B.C Riđan koji gura samo tako.
I jedna odlika B.C hibrida.
Fotografija-0012_zps49lw6hc0.jpg Sutra će biti slika od B.C Pajdaša.

Pa jel vidiš da nema nikog na špartaču... :osmeh: Tu je moje mesto. Ovo je pauza da se baba javi na telefon...

Nazad
Vrh