Kukuruz 2015

ZP 606. Setva oko 10.4.

Intermezzo 0.2l/ha + Nikosav 0.6l/ha

Pre kisa Ekvip 1.8l/ha
QT8ABcb.jpg

Najkriticniji deo gde je sirak bio kao cetka

Prve tri fotografije su iz iste parcele ,radjen sa Nicosavom 0,75 l /ha i 20 gr Peak

r9ri1d.jpg

rt2des.jpg

2j4syz7.jpg

Druga parcela, druga prica...dosta vise korova jer je izvezen stajnjak prosle jeseni , radjeno sa Monsun Activ 1,75 l /ha i mogu reci da nisam zadovoljan CENA-EFEKAT odnosom. Poponac uopste nije ni dotakao... sto mu je ogroman minus kod mene. Terbutilazin bolje nosi poponac 10 puta.

2mchnj9.jpg

2epr1hu.jpg

2zhef4n.jpg

Terbutilazin moze do 5 lista komotno da ide, to smo vec pricali u nekoj temi. 1 l /ha do 3 lista post em , a do 5 lista do 0.8l/ha stim sto za pojacavanje efekta nekog herbicida npr. Callista akt materije mezotriona (pojacavas dejstvo na poponac) moze da ide i 0.3-0.4 l/ha i ne smeta i u 6-7 listu

Hvala ti na ovim podacima , zlata vrijede , inače tako rade neki nepismeni seljaci kod mene godinama , jednostavno su slučajno iz izskustva naboli da terbutizalin može kasnije i tako rade , ne pitaju "savjetodavce" . Jel može i acetohlor ili S-metalohlor isto tad u kombinaciji sa terb..?

Dragane možda mu treba još vremena da sredi poponac a možda ga zaista i ne skida.Ti herbicidi koji skidaju sve izgleda samo na uputstvu to i rade.

Jel koristio neko Maton u kombinaciji sa nikosulforonom(nikosavom,talismanom) u 6-om ili cak 7-om peru.Neka slabija doza 0,3 jel ce da mu sta smeta?

Koja je jeftina preporuka u tom uzrastu u kobinaciji sa talismanom+Urea.Nema tu nesto specijalno sirkolisno,prolecno oranje pa je prilicno cisto,samo Ljulj od uskolisnih.

Kambio ako je do 7 listova preko toga nemas vise nista jeftino,a ja bi ti prepoucio talisman+tangenta kombinaciju kod mene se odlicno pokazala prosle godine!

Ne bih se usudio da preporucim nista od jeftine hemije zbog tvog tipa zemljista, jer ne znam kakve ce efekte da napravi na narednom usevu , ako nema nesto specijalno sirokolisnih pogledaj Equip, on nosi neke mekse i najcesce sirokolisne korove i sve uskolisne. .

Nazad
Vrh