Kukuruz 2015

fotografija0111.jpg

fotografija0112.jpg

Prekljucerasnja akcija ja sejao,otac terao kembridz po njivi kaze lakse od setve bar nemoras paziti da ne iskrivis redove:osmeh:

Inace ljudi jeste li vi primetili da pored svih ovih lopovluka da nas i semenske kuce ne da kradu vec nas lese po mojem proracunu oko 1000sj po vreci od 25000sj!::jako_besan::

Prosle godine nam je ostajalo semena, a sad i meni se cini da fali.
Ma ne da fali nego bruka jbt sejao na 24,5cm i na 5kj izracunam da ce mi trebati 7 vreca po 25000sj kad ono jedva da je i 8 vreca bilo dovoljno.Jos meni kolega kaze njemu dekalba cudo falilo i ja ga zajebavam kad oces stranjske da sejes,a ne domace kad prc i domaci usrase motku podebelo i u suncokretu mi je falilo semena,a trebalo da mi ostane pola vrece!

Mozda da premerite tih 5 kj,moze i tu nastati problem
Ma ja bi voleo da je tu problem:osmeh: nebi se jedio ali njiva je omedjena sa cetiri betonska stuba 1m u dubinu i nedaj Boze da plug zapne u njih rasteglio bi se ko pracka tako da sto se toga tice tu je 100% tacno 5kj!

- - - - - - - - - -

Nije problem prebrojati zrna , ako je sporo jedno po jedno , brojiš dva po dva :osmeh:
Ma to sam i ja rasmisljao da uzmem godisnji jedno 2 nedelje i caskom da prebrojim zrna:haha:

Ma sigurno se i u semenskim kućama malo zabroje zato što broje dva po dva,al kako uvek u svoju korist a nikad u našu...:haha:

NS seme 25000 zrna, na razmak od 24,3 sa 4 SJ za 3kj fali oko 300-400 grama :sta:

Ove godine svi se zale da fali semena,nikom zivom nije ostalo,sve traze da zavrse njive,kaze kupili vise nego sto treba i opet nema.I meni nije nista ostalo,jos malo da zafali.

Digitalna precizna vaga,izbroji se 100 semena,zapise se kolika je tezina puta 1000 i eto preciznog rezultata,izmerite ceo dzak i eto provere.Pod uslovom da je seme kalibrisano.
Ne verujte deklaraciji,obicno nije tacno upisana tezina.

Dali je neko probao pomesati preostala semena kukuruza razlicitih fao grupa zrenja ,od NO1 do P725 vise hibrida na sta ce to liciti na kraju

Dali je neko probao pomesati preostala semena kukuruza razlicitih fao grupa zrenja ,od NO1 do P725 vise hibrida na sta ce to liciti na kraju
Ja sam sejao pionir ogled sa 9 hibida(njiva dugačka 150-200m,nemam pojma)svaki hibrid 6redi,2reslova su vraćena,najkasniji sam poklonio prijatelju,a ovih 6 sasuo po jedan u svaki koš,narihtali skidače i gas

Nazad
Vrh