Kukuruz 2015

I kod mene mahom stariji poljoprivrednici seju u krug.Po meni muka kad se sparta tj. zavrsava spartanje u sredini.

Kolega matiić molim da se uozbiljite vidite da su dva markira obična glupost i to bi trebalo i ovima u tvornici reći pa bi cijena sigurno bila niža znači jedan markir manje onaj stupić što drži markir pa lanac sajla ko ima hidraulično i to se može izbaciti tu bi se mogla dobiti ozbiljna ušteda:osmeh::ideja:

Ja sam imao situaciju prosle godine sejao uslužno soju, mušterija tražila da mu sa svakog kraja pustim tri mašine i onda da nastavim redovno mašinu do mašine. Razlog, prskalica mu vata 18 redi pa da ne uvati i komšiju... Ima raznih filozofija, kako kome odgovara... :ppozdrav:

Ja sam imao situaciju prosle godine sejao uslužno soju, mušterija tražila da mu sa svakog kraja pustim tri mašine i onda da nastavim redovno mašinu do mašine. Razlog, prskalica mu vata 18 redi pa da ne uvati i komšiju... Ima raznih filozofija, kako kome odgovara... :ppozdrav:

Ja sijem tako , pogotovo ako je njiva nepravilna , 4 kruga četvororednom skroz okolo pa onda redom , lakše mi za prskanje a i za kombajn .

Pankin , onda bi bile sijačice desne i lijeve , za one koji siju krug udesno i za one kontra , i daju uz njih Dramamine tablete protiv mučnine i vrtoglavice :haha:

Pankin ispada da jesu glupost.Sigurno su proizvođači i trgovci izmislili markere,sajle,lance,nosače,hidrauliku itd. samo da bi ljudima uzeli više para. :osmeh:

Ni meni nije jasno sta smeta setvi u krug!!! Pa zar ko nema markere na hidrauliku treba da sidje na svakom kraju da pusti i dize cas jedan cas drugi marker???!!! Sto rece talianu kod nas 99% se seje u krug. Nista neobicno!

Ne razumem zašto bi silazio na svakom kraju,pa zar markir(marker) koji nije u funkciji ne ide po tragu od traktora i tako ga malo zatrpava što naravno ne smeta ništa.
U mom kraju se takođe ne radi u krug pa čak ni setva pšenice,bar ja ne znam za to, ali ja (kvarim prosek)već par godina sejem kumu jednu njivu koja ide u špic, jedna strana širine 50 a druga 10m i na njegovo insistiranje radim tako:sta: kaže lakše mu je prilikom špartanja...

Kakvo je oprašivanje i oplodnja kad se pomeša kukuruz FAO 370 i FAO 430? Ostalo nešto viška semena pa da se proba iskoristiti... Vredi li nešto tako raditi???

Do ove godine sam samo i sejao reslove razne(ali uvek novo seme) i nikad nije bilo problema.Podneo je susu 2012te,podneo je kise lane da se ne pokvari.
P.S. Bokibole moras mi verovati na rec,ako ne verujes meni pitaj M. D. sa kojim sam zavrsio nase odnose. :ppozdrav:

Sedam dana nakon setve.
BC582
Klica oko 1cm al ljudski ukorenio i vlage ima sasvim dovoljno
e3eede503eeee4b93ab1e99b2a02ffb7.jpg
http://

Dok NS6102, sejan dan kasnije na istoj parceli, vise tera gore a koren mu je skoro ne znatan
[IMG]//images.tapatalk-cdn.com/15/04/21/5d33c9934625b4a2ade971740d1172b9.jpg

Nazad
Vrh