vojvođanin
Zaslužan član
Prošle godine bio odličan....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesam bio zadovoljan prinosima drugih hibrida koje sam sejao,ali to je bilo za branje u klipu.Sada cu skidati u zrnu i zato je "postava" promenjenaOčito nisi zadovoljan sa prinosom zadnjih godina kad mijenjaš komplet postavu ?
Koliko sam obavesten,i ovi hibridi koje si naveo se mogu skidati u zrnu.Ako bude iole kisna godina tesko ces ove hibride skinuti u zrnu sa pristojnom vlagom, pogotovo ZP600 i AS54 i 57.
@gagi84 Ta vlaga od 16,8% 2012 god. je bila jako velika. Ne znam koji su hibridi, odnosno ciji bili ali vlaga za tu godinu je stvarno velika. Secam se da smo skidali kukuruze u zrnu te god. na temperaturama od 34 stepeni. Jedino te god. skidao sam sav kukuruz u jusu!
Jesi li mu dodao antifrizDanas posejan zp 434 pa sta mu bog da
Temperatura zemlje je relativno visoka s obzirom na temperaturu vazduha, ja merio juce oko 14h temperatura je bila 13.1 stepen na dubini od 8-9cm
E tad kukuruz izgubi dosta energije u startu sto se znacajno odrazi na prinos. Pretprosle godine sam imao takav slucaj. Uzorem, spremim, posejem, povaljam, padne kisa, upljepa, ugreje sunce i spece. Kukuruz se vazda mucio da nikne i nikne dosta neravnomerno a na kraju prios nikakav.Ništa ne sijem dok se vrijeme ne ustabili.Svake godine posijem rano i onda po 25 dana niče.Ove godine čekam,ako izdržim jer crvi već rade.
Da li neko zna kako da koristim Prestige, tj kako da ga tretiram, koliko vode, na koliko semena ? Ne bih da stedim imam 32 kj kukuruza na kukuruzu, a siguran sam da ce tu raditi diabrotica I to intenzivno. Svako iskustvo je dobro doslo.
Koliko bačiš force-a po kj. i sa čime ga rasturašJa sam ubacivao Froce u redove ali ne prilikom setve nego kasnije pocetkom juna meseca, jer iako najboji preperat i on ima ogranicenje delovanje max. 45-60 dana
Kod mene ima jako puno njiva gde je kukuruz u monokulturi zadnjih 20 godina,kod burazera su neke njive pod kukuruzom oko 40 godina.Nikad problema.Znam Nikola, ali jbg, moram, tu sam prvo mislio da sejem repu, ali sam osustao. Bolje i kukuruz sa diabrotikom, nego suncokret sa cenom od 30 - 35 din.