Peet
Član
U leb ti j...m. pa ovaj prosipa vise od mog zmaja.....
Aman ne vise od Zmaja vec vise nego ovogodisnji prinos po kj!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U leb ti j...m. pa ovaj prosipa vise od mog zmaja.....
Juče ovršeno 4,09ha kukuruza zp 427 i 560, sejano pola pola, 427 na 21cm a 560 na 22,5cm, navršeno 39900kg sa vlagom 16,10%, đubreno sa 150kg 5-24-16 i 150 kg uree po kj, kiše nije bilo od paranja pa do kraja avgusta, njiva u Srbobranskom ataru a ima i neka slika i po danu a i po noći. Po mojoj šac metodi mislim da je 427 bio malo bolji.
Dobar je Radoslave samo što ga više nema (radio analizu), uspeo da uzmem samo 4 tone a ostalo će elikasirovo 6-24-12 i nešto 5-16-24 fertilovo, ima da ga umiksujem ljudcki .Sale predpostavljam da je veštak 5-24-16 fertilov kako ti se pokazao jel valja,vredi li ga uzeti ?Nešto se razmišljam da uzmem njega za kukuruz
A cijena? Slabo je tu ćara pa da je svaka rodila toliko.Dok sušenje pa lom pa usušak nema te nigdje.
Nmp ni ja šta da radim.Najvjervovatnije da ću sve u klipu brati i u prodaju na proljeće.Kod mene je selo crklo pa imam kočaka (čardaka) u komšiluku koliko hoću.... i šta predlažeš ?
Ubiće nas globalizacija , treba nešto mijenjati iz korjena , al nemislim na državu jer oni nevide dalje od nosa , nego po domaćinstvima . Kukuruz samo gdje se može sa sigurnošću očekivati bar 9-10t/ha a da košta normalno . Prvo od čega moramo krenuti i šta sasjeći u startu je plaćanje skupih zakupa zemlje , pa dalje.
govana vise od djubra ima i bilo tako da prva tacka pada u vodu ,znaci placaju po 60000 po ha i koliko ima daj im sve.Inace kuruz kod mene katastrofa 434 3 t po kj od prilike pajdas nekako naj bolji na ociUbiće nas globalizacija , treba nešto mijenjati iz korjena , al nemislim na državu jer oni nevide dalje od nosa , nego po domaćinstvima . Kukuruz samo gdje se može sa sigurnošću očekivati bar 9-10t/ha a da košta normalno . Prvo od čega moramo krenuti i šta sasjeći u startu je plaćanje skupih zakupa zemlje , pa dalje.