Peet
Član
U leb ti j...m. pa ovaj prosipa vise od mog zmaja.....![]()
Aman ne vise od Zmaja vec vise nego ovogodisnji prinos po kj!!!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U leb ti j...m. pa ovaj prosipa vise od mog zmaja.....![]()
Juče ovršeno 4,09ha kukuruza zp 427 i 560, sejano pola pola, 427 na 21cm a 560 na 22,5cm, navršeno 39900kg sa vlagom 16,10%, đubreno sa 150kg 5-24-16 i 150 kg uree po kj, kiše nije bilo od paranja pa do kraja avgusta, njiva u Srbobranskom ataru a ima i neka slika i po danu a i po noći. Po mojoj šac metodi mislim da je 427 bio malo bolji.
Dobar je Radoslave samo što ga više nema (radio analizu), uspeo da uzmem samo 4 tone a ostalo će elikasirovo 6-24-12 i nešto 5-16-24 fertilovo, ima da ga umiksujem ljudckiSale predpostavljam da je veštak 5-24-16 fertilov kako ti se pokazao jel valja,vredi li ga uzeti ?Nešto se razmišljam da uzmem njega za kukuruz
A cijena? Slabo je tu ćara pa da je svaka rodila toliko.Dok sušenje pa lom pa usušak nema te nigdje.
Nmp ni ja šta da radim.Najvjervovatnije da ću sve u klipu brati i u prodaju na proljeće.Kod mene je selo crklo pa imam kočaka (čardaka) u komšiluku koliko hoću.... i šta predlažeš ?
Ubiće nas globalizacija , treba nešto mijenjati iz korjena , al nemislim na državu jer oni nevide dalje od nosa , nego po domaćinstvima . Kukuruz samo gdje se može sa sigurnošću očekivati bar 9-10t/ha a da košta normalno . Prvo od čega moramo krenuti i šta sasjeći u startu je plaćanje skupih zakupa zemlje , pa dalje.
govana vise od djubra ima i bilo tako da prva tacka pada u vodu ,znaci placaju po 60000 po ha i koliko ima daj im sve.Inace kuruz kod mene katastrofa 434 3 t po kj od prilike pajdas nekako naj bolji na ociUbiće nas globalizacija , treba nešto mijenjati iz korjena , al nemislim na državu jer oni nevide dalje od nosa , nego po domaćinstvima . Kukuruz samo gdje se može sa sigurnošću očekivati bar 9-10t/ha a da košta normalno . Prvo od čega moramo krenuti i šta sasjeći u startu je plaćanje skupih zakupa zemlje , pa dalje.