MOMOSARIC
Član
Jeste li iz Vidovica iz Posavine (bih) ili negdje drugo ? Pitam zato jer me zanima gdje ste nabavili dkc 5222 u Bosni ga nije bilo . Vjerovatno iz Hr?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Danas zavrseno sa kukuruzom. Zadnja njiva kombajnirana i oterana na vagu. Prinos 1.43 vagona , vlaga 17.7 povrsina 1.33 h. Sejan pionir 1114 na 21 cm u prvoj polovini aprila. Djubrenje 120 kg po kj 3 x 15 i oko 120 kg pod spremac uree. I naravno adekvatna hemija do 5 listova. ( u prevodu najeftinija ) . Veoma zadovoljan ovim prinosom. Imao sam i mnogo losijih njiva sve zavisi koliko je koji pokisao. Jbg idemo dalje. Jos kada bi cena bila bolja....
Jao majko moja,pa ja sam amater,sramota me je i da pomenem rec kukuruz.Mora da je samo u mom kraju bila susa .
Mali procenat skinutog kod nas . Situacija zasada : katastrofa . Nadam se da je za sada , jer sam lično skino samo lošije situacije , danas pred kišu skinuli 6-6.5ha , ja reko biće sigurno 6t kad ono 3-4 t/ha ?? Još mi nije jasno .
Dobro utesi me malo ja reko ja sam najgori , ma salim se , znam kakva je situacija u nasem kraju . Ali mi neidu u glavu ovi retki ogledi od 10000 i vise kg , pa dobro zp je zp pa makar i retko posejanDa kod nas je susa odradila svoje, prinosi se krecu od 2-5tone po hektaru na par ogleda
Skinuo kukuruze pre par dana. Vlaga 15-16, hibridi pionir i dkc fao 300-400. Zadovoljan sam i nisam. Prinos je korektan, ali je moglo bolje.
Moja zapazanja. Sulfoniluree gube bitku sa sirkom u kukuruzu. Od sada kukuruz sejem samo tamo gde je njiva potpuno ociscena od sirka. Obavezna 2 prskanja, jer korov mi je nicao i kad je kukuruz imao 8-10 pera. Calisto koristim dogodine u vecoj meri, jer secerna repa ce se redje sejati, a mnogo je efikasan za sirokolisnate korove. Sta cemo sa uskolisnim ne znam, mozda probam ultra hibride?
Da Aco preko 1 vagon po 1 hektaru. Dobio kisu kada mu jegod trebalo , dobra zemlja i dobra agrotehnika. Pre dve godine prskani biljni ostatci secernom vodicom uniker.
U leb ti j...m. pa ovaj prosipa vise od mog zmaja.....
Mali procenat skinutog kod nas . Situacija zasada : katastrofa . Nadam se da je za sada , jer sam lično skino samo lošije situacije , danas pred kišu skinuli 6-6.5ha , ja reko biće sigurno 6t kad ono 3-4 t/ha ?? Još mi nije jasno .