Kukuruz 2015

mikser kako i gde si porucio dkc 5276.kod nas na jugu dekolba nema.zvao sam mk komerc, monsanto, agroarm i jos neke u novom sadu u nadi da cu tamo negde naci ali nista...

Cao,dal je neko sejao kws korimbos,uzeo bi ga za probu na 1ha,pa me zanima kakv je,gledao sam rezultate ogleda ali papir trpi sve.

Potreban mi je savet u jednoj nedoumici.
Imam dve parcele razorana lucerista ukupno 1,5ha i ne mogu da prelomim koji hibrid da posejem.
Izorano je jesenas na 25cm, nikakvo osnovno djubrivo, zemljiste je vrlo dobro (kod nas ga zovu tinja) 2 klasa. Planiram da skidam u zrnu, i ne bih sejao nista gusce od 21cm.
Dilema mi je izmedju hibrida Raiffaisen Ulyxxe, LG Agrister, Syngenta Helico i KWS Kerbanis (mada sam za njega cuo i procitao ovde da je zbog vlage bolji za klip) bio je u opticaju i ZP 427 po nekim preporukama ali sam od njega odustao ZP mi je vise za klip.
Dobrodosao bi mi svaki savet oko odluke :ppozdrav:

Dekalb kao i ostale hibride sam poručio u nasoj seoskoj poljoapoteci, doduše kažu da je jedan od jačih u vojvodini i može sve da nabavi samo se mora na vreme poručiti... :osmeh:

Ove godine
Pionir N01
Dekalb 4590
i lomim se na jednoj njivi umesto soje da bude ZP 606.

Nazad
Vrh