paorpaor
Član
Ako se sad stiti od visokih temperatura, pa sta ce biti u julu i avgustu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije moj DKC.Kish Robert,kako vidim kod nas isto sav DKC tako uvijen,štiti se od visokih temperatura
1.klasa je i domacinski se radi.Kish, taj se uvija jer je loša njiva.
Polako se javljaju clanovi foruma koji su sejali kukuruz iz cardaka i imali su klipove.Bravo!!Jednostavno resenje za sejanje silaznog kukuruza bez mnogo ulaganja.Odluka ostaje na pojedincu.Prosle godine sam 3 juna zasejao jutro kukuruza iz kotarke.Posto sam zeleo da siliram na zeleno a bilo dosta kasno nisam hteo nesto mnogo da ulazem.Istero klipove e sad dal bi za branje bilo ne znam posto sam ga silirao.Pre njega bio kupus.
DKC
Da li se uvija da bi vlagu zadrzao?
Sinoc sam pomislio da nemam sta da trazim na ovom forumu,ali citajuci ove novopristigle postove menjam misljenje.Vidim da ima ljudi koji razumeju poentu price a neki i imaju iskustvo u ovom poduhvatu.Drago mi je da sam pokrenuo ovu pricu jer je jako zanimljiva.Cena semenskog kukuruza je otisla u nedogled,otud i ovakvi poduhvati.Moja iskustava vezana za ovakva sejanja govore da je prinos jako dobar,mozda omane za tih 10-15%.Citajuci forume iz regiona vidim da imaju otvorene teme o sejanju kukuruza prve reprodukcije,u Hrvatsku je to zastupljeno.
Ovako ja to radim,kada berem kukuruz,uvek odvojim klipove od odredjenih sorti zbog kasnijeg mesanja,veoma je bitno sta se mesa,nemoze tek tako semenski AS72 da se mesa sa nekim NS iz cardaka-ambara.Meni netreba mnogo ali odvajam zbog drugih u selu koji seju godinama ovako a ja kupujem semensko pa im odvajam.Ova godina ce biti prelomna,ako vreme bude na mojoj strani mislim da cu prosiriti ovakve njive.Sada ce semenske kuce reci da ja nisam normalan i da to nemoze da rodi,ali tako kazu i za psenicu prve reprodukcije,od nje nema nista ali svi je seju i ostvaruju rekordne prinose,takodje i soja.
U selu je dosta posejano na ovakav nacin,kriza je ucinila svoje.Malo sporo ide odvajanje zrna ali se na kraju svaki trud i rad isplati.Secam se 93 godine,tad je sejano sve iz cardaka,celo selo.Semena je i bilo nesto,novcanice sa mnogo nula cinile su cuda pa smo sejali kako moze.Bilo je muka nakruniti toliko zrna,sva sreca bili smo skupa pa se iskupimo i uz neku ljutu ide posao.
Ovakvo seme je pozeljno zaprasiti.
Nisam sejao,a video sam u radnji AGS hibride,veoma su povoljni.Jel ima neko iskustvo?Ovde sam neku temu citao ali su postovi od pre 4 godine.
Jedan nas clan sadi psenicu svoju vec 15 godina.Bez vidjenijih problema svaki put rodi pa rasturi.Bacis malo vise na 1 hektar i imas isto.Kod nas retko ko sadi semenski jecam,psenicu,tritikal ili ovas.Mozda sve skupa 15% ljudi.Pšenica i soja su sorte koje mogu da se seju u nedogled.
Jedan nas clan sadi psenicu svoju vec 15 godina.Bez vidjenijih problema svaki put rodi pa rasturi.Bacis malo vise na 1 hektar i imas isto.Kod nas retko ko sadi semenski jecam,psenicu,tritikal ili ovas.Mozda sve skupa 15% ljudi.