grunt
Član
Ja danas hocu da bacim N20 a ne znam ni sam sta da radim imam opciju sa spartacem i rasipacem,ali na toj njivi nemam put na uvratinama i onda kad bacam u spartanju izgazim cele uvratine a 5kj je u pitanju,kukuruz je 6,7 list poveci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam kupio pre neki dan taj dodatak, pa me interesuje u vezi stelovanja kolicine i brzine voznjePa kad je veći dosta đubriva upadne u levak pa on posle požuti i pati.Kod nas se rasipačem radi do 3-4 lista ,a posle neko špartačem a neko u redove sa tim dodatkom.
Pa u suštini mnogo zavis od granulacije đubriva.Ja radim bez kardana jer on mnogo izdrobi granulice tj. kuglice u prašak pa posle neće da curi.Juče sam radio sa ruskim AN-om otvor na rasipaču 2,IMT 539 ,2 brza na 1800-1900obrtaja i baci oko 100kg/kj.Ja sam kupio pre neki dan taj dodatak, pa me interesuje u vezi stelovanja kolicine i brzine voznje
Becarino imam par pitanja:
1 Koliko je redova spartac kad ides 3 ?
2 Koliko ide tesko ?
3 Sto si vec sad resio da ides drugi put(mozda je rano) ?
Inace sve za 5.
sta moze uticati na nejednakost kukuruza? u smislu par redi je jedne visine, drugi deo parcele druge, razor najmanji (ajde to je zbog vode koja je bila tu malo) ali u sustini mi je dosta nejednak je l to zbog zemljisne hemije ili dubine setve, spremanja zemlje....nesto peto?
Nedostatak vlage prilikom nicanja najverovatnije...
Ako ove godine nije bilo vlage kad ce je biti.
Nesusi se samo je pocrveneo.frenky,jel se susi taj kukuruz ili je samo promenio boju? ...ne mogu dobro da procenim sa slike...