gagi84
Član
Moze li se nekako zastiti kukuruz koji nice od ptica, da se nesto zatruje pa razbaca po njivi ili slicno?Kod mene vade samo tako!Meni vrana pojela celu vrstu kukuruza,moram da idem da usejem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze li se nekako zastiti kukuruz koji nice od ptica, da se nesto zatruje pa razbaca po njivi ili slicno?Kod mene vade samo tako!Meni vrana pojela celu vrstu kukuruza,moram da idem da usejem.
Kod mene je sav kukuruz tretiran Cruzerom i nema pipe uopšte ,samo šteta od sledeće godine neće biti ni cruzera više.Moram da kazem da sam razocaran u seme pionira tretirano sa 0.5 ponca i sonidom, jede pipa samo tako.
Uzeli smo jednu parcelu od 40a prosle nedelje, nije uradjena nikakva obrada prosle godine je bila psenica. Cim prodje 1. maj idem da izorem i zadrljacim i bacim ureu. Imate li neku preporuku sta posejati od ovih ranih hibrida ?? Razmisljao sam mozda o KWS 3381. Inace zemlja nije losa, ovde je zovemo tinja a tacan naziv ne znam.
Generalno fosforova i kalijumova djubriva se ne ispiraju tako lako,godisnje par cenimetara se pomeraju u zemljistu,jedino je azot u nekim slucajevima problematican.Pitanje,zaravno sam brazdu u martu i prije ravnanja sam bacio gnoivo 3x15.Kako je danas bio prolom oblaka a padala je i prošli dana pitam se đe moje gnojivo završilo.Može li da ga ispere sa njive jer su sve obješene.
zar nerade tako u americi jos od tridesetih godina?Na nizbrdici je problem što silazi i zemlja dole a snjom i djubrivo . Kad bi se moglo kako sijati redove stranom , po konturama brda , ostavljati neuzorano do pred sjetvu , ujesen nabaciti neki pokrovni usjev , npr raž ili djetelinu da drži zemlju na mjestu , raditi neku vrstu redukovane obrade to bi bilo dobro , a ovaku uvjek najbolji kuruz na dnu brda , dabome kad je što valja sišlo dole.
Posej ZP427 ili 434Narode sta sejati od ranijih sorti povrsina je 20A dve njive u kojima nece moci da se udje pre 10.maja a mzoda i kasnije, razmisljam se i da batalim sa sejanjem jer ako ga uhvati susa bice dzaba smo krecili
Momo ispod brda je uvek najbolji kukuruz.Na nizbrdici je problem što silazi i zemlja dole a snjom i djubrivo . Kad bi se moglo kako sijati redove stranom , po konturama brda , ostavljati neuzorano do pred sjetvu , ujesen nabaciti neki pokrovni usjev , npr raž ili djetelinu da drži zemlju na mjestu , raditi neku vrstu redukovane obrade to bi bilo dobro , a ovaku uvjek najbolji kuruz na dnu brda , dabome kad je što valja sišlo dole.