talianu
Član
Takođe preko 5 t po kj ,samo da ne zaboravimo južni banat tada dobio preko 100 l kiše krajem julaKo je imo 2012 5t po jutru ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Takođe preko 5 t po kj ,samo da ne zaboravimo južni banat tada dobio preko 100 l kiše krajem julaKo je imo 2012 5t po jutru ?
Ako se ja pitam ne ponovila se takva god.kao 2012! Sve posejano pocetkom Aprila i puko na kraju sa prosekom od 2.2 t/kj
Zato ova godina po rodu kukuruza i soje oborila svoje licne rekorde. Dekalb 5783 - 7530 kg/kj sa 17.3% vlage.
Dekalb 5276 - 6500 kg/kj sa 16.5% vlage.
Veceras radili do 22 h i skidali takodje Dekalba 5276. Sutra cu tek da ispraznim prikolice ali mislim da je ovde bio rod izmedju 7000 i 7500kg/kj.
Nadji nekog macka Tosu, psa Dzekija ili slicne zivotinje Ako ih oni ne potamane, nista osim otrova. Jedino sto misi kad imaju hranu retko kad izlaze van, pa ih je samim tim i teze uhvatitiVec poceli misevi da prave cuda po kotarkama(salasima) ne znam sta cu raditi do februara,marta.
Citiraću sebe,bio danas na obračunu,tojest od ove količine za naplatu ide 15850kg po ceni od 13.50din sa pdv-om za kilogram.Između ostalog računao sam nešto grubo da na ova 3.5 jutra(arenda)imam zaradu od oko 28000 dinara ili po jutru 8000 dinara.Naravno svoj rad nisam računao samo utrošenu naftu.Ovrsen danas moj mucenik pionir d11,ajd da kazemo da sam zadovoljan,3.5 jutra 19360kg sa vlagom od 20%.Ostalo mi za sutra da berem i dace bog pa sam zavrsio kukuruz za ovu godinu.Moram da kazem da je ubedljivo kws Kerbanis pobednik ove godine kod mene, mada ne zaostaje ni zp560 puno.Pako solidan.