Dolovac
Član
Sto se tice razlike na vlagomerima,dal iko od vas proverio (imas pravo) na vlagomeru na otkupnom mestu dal ima markicu sa godinom i kvartalom izvrsenog bazdarenja od ovlascenog lica?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega jesi li ovaj Kerbanis brao u klipu ili zrnu?Ako si u klipu kako se pokazao za berbu u odnosu na Kermes?
Sto se tice razlike na vlagomerima,dal iko od vas proverio (imas pravo) na vlagomeru na otkupnom mestu dal ima markicu sa godinom i kvartalom izvrsenog bazdarenja od ovlascenog lica?
Ja sam postavljao video o berbi bas tog hibrida,prelistaj nekoliko strana unazad.Kolega jesi li ovaj Kerbanis brao u klipu ili zrnu?Ako si u klipu kako se pokazao za berbu u odnosu na Kermes?
OK ali mislim da ima dosta mesta gde vlagomeri nisu bazdareni nekoliko godina pa da tu moze biti svasta...Ja sam juče imao tri kamiona u Radičeviću, vlage 18.3%, 18.2%, i 18.4%. Danas sam još jednu preostalu prikolicu odvukao kod nas na silos i vlaga je bila 18.3% (naravno, isti onaj kukuruz od juče, ne može kombajn da obiđe ceo krug pa mora da odspe malo na drugoj leniji). Drugar je slao kamione u Čurug, a on je prikolicu predavao kod nas. Vlage su se razlikovale u 0.1% - 0.4%. Mislim da je teško uskladiti sve vlagomere po Vojvodini i da ipak pošteno mere.
Kod nas u Crepaji ko je sejao normalnim sklopom,odnosno ko je dao biljkama lufta i 2012 je imao od 3 do 5 pa i preko tona po kj.Ja sam ga te godine zaprco na 19cm,i imao sam oko 18 meteri po kj.Zato sam gaovegodine oredio a on jos redje nikao i nisam zadovoljan prinosom u vrh glave 6t.Ko je imo 2012 5t po jutru ?