Tombica
Član
U pozitvnom smislu no coment ili negativnom?
U pozitivnom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U pozitvnom smislu no coment ili negativnom?
Mi danas radili pionir no1 vlaga je18% prinos 6800kg jus
Ja merim vlagu svaka 4_5 dana pionir f 38 i pako do 1% pada vlaga za te daneJa sam u proslu nedelju skidao f73, sejan 11.04. vlaga bila 21,1% , sutra cu njivu preko puta te, pa da vidim koliko je skinuo vlage za 6 suncanih dana, isti hibrid, ista dan setve! Po recima strucnjaka skida od 0,5 do 0,75% dnevno!
Ja merim vlagu svaka 4_5 dana pionir f 38 i pako do 1% pada vlaga za te dane
- - - - - - - - - -
Inace vlaga na oba hibrida 19% juce merena.Sledece nedelje skidamo pa koliko ima da ima.
Za 5 dana padne vlaga oko 1%JA te druze bas i nisam razumeo...koliko je onda pala vlaga ...1% za 5 dana ili kazes da je svaki dana padalo 1 % sto je nemoguce pod ovim okolnostima...ako je za 5 dana palo svega 1% mozda cemo imati tih 14-15% negde u decembru..odrace nas tablica
Jadno je da skida svega 0.2% dnevno...treba bar mesec da prodje sa ovakvim temp..u cetvrtak izgleda opet kisa
Iz nekog mog iskustva do sada sam shvatio da je lucerka najbolji predusev za kukuruz.Bar mi se tako pokazalo u par navrata.Radimo slično , ista je i zemlja , razlika je bila ja sijao na 17 , on na 19cm , njegovo malo više pa nije hvatala poplava , a moje 4-5 puta , u njega predusjev lucerka u mene kukuruz i na kraju kod mene oko 11 a kod njega bar 14t/ha po procjeni.
ali poslije ove u mom krajuMoj drug danas brao Dekalb 6089 , sa 1.2ha 28 bunkera sip berača . Šteta što ne kombajnira da se vidi prinos jer znam kolko taj hibrid ima radman zrna . Po nekoj mojoj procjeni možda i 14t/ha suvog zrna je imao.Znaćemo na proljeće tačno. Tip zemlje "adska" , nanos rijeke Vrbas , najbolja zemlja za kukuruz na svijetu.
Ubedljivo!Iz nekog mog iskustva do sada sam shvatio da je lucerka najbolji predusev za kukuruz.Bar mi se tako pokazalo u par navrata.
I ja se slazem,ali mi se lucerka toliko smucila u zadnje dve godine i to samo zbog potrebne radne snage koju je sve teze naci,da pocinjem da zanemarujem sve njene prednosti.Iz nekog mog iskustva do sada sam shvatio da je lucerka najbolji predusev za kukuruz.Bar mi se tako pokazalo u par navrata.
ali poslije ove u mom kraju