Kukuruz 2014

6800kg jus kad se samo sracuna na 14 vlage ili kad obijes i trosak susenja?:osmeh:

Imacemo kila kao u prici, a novaca nesto slabo:haha:

@ istrazivac razmak na 21cm

@bojcetic 6800kg jus za isplatu x 12,7rsd
moze se desiti da bude bolje od secerne repe

Ja sam u proslu nedelju skidao f73, sejan 11.04. vlaga bila 21,1% , sutra cu njivu preko puta te, pa da vidim koliko je skinuo vlage za 6 suncanih dana, isti hibrid, ista dan setve! Po recima strucnjaka skida od 0,5 do 0,75% dnevno!
Ja merim vlagu svaka 4_5 dana pionir f 38 i pako do 1% pada vlaga za te dane

- - - - - - - - - -

Inace vlaga na oba hibrida 19% juce merena.Sledece nedelje skidamo pa koliko ima da ima.

Ja merim vlagu svaka 4_5 dana pionir f 38 i pako do 1% pada vlaga za te dane

- - - - - - - - - -

Inace vlaga na oba hibrida 19% juce merena.Sledece nedelje skidamo pa koliko ima da ima.

JA te druze bas i nisam razumeo...koliko je onda pala vlaga ...1% za 5 dana ili kazes da je svaki dana padalo 1 % sto je nemoguce pod ovim okolnostima...ako je za 5 dana palo svega 1% mozda cemo imati tih 14-15% negde u decembru..odrace nas tablica

Jadno je da skida svega 0.2% dnevno...treba bar mesec da prodje sa ovakvim temp..u cetvrtak izgleda opet kisa

Zp427 merena vlaga pre 10dana ,rucno okrunjen 19% ,danas kroz kombajn prva tura 17% ,druga vec 16%
Videcu da li ce se sutra spustiti vlaga ispod 16% ,bar se nadam ,jer ovi dusmani od vagona sa ovom vlagom opusteno skidaju tonu i jace..

Moj drug danas brao Dekalb 6089 , sa 1.2ha 28 bunkera sip berača . Šteta što ne kombajnira da se vidi prinos jer znam kolko taj hibrid ima radman zrna . Po nekoj mojoj procjeni možda i 14t/ha suvog zrna je imao.Znaćemo na proljeće tačno. Tip zemlje "adska" , nanos rijeke Vrbas , najbolja zemlja za kukuruz na svijetu.

Radimo slično , ista je i zemlja , razlika je bila ja sijao na 17 , on na 19cm , njegovo malo više pa nije hvatala poplava , a moje 4-5 puta , u njega predusjev lucerka u mene kukuruz i na kraju kod mene oko 11 a kod njega bar 14t/ha po procjeni.

JA te druze bas i nisam razumeo...koliko je onda pala vlaga ...1% za 5 dana ili kazes da je svaki dana padalo 1 % sto je nemoguce pod ovim okolnostima...ako je za 5 dana palo svega 1% mozda cemo imati tih 14-15% negde u decembru..odrace nas tablica

Jadno je da skida svega 0.2% dnevno...treba bar mesec da prodje sa ovakvim temp..u cetvrtak izgleda opet kisa
Za 5 dana padne vlaga oko 1%

Radimo slično , ista je i zemlja , razlika je bila ja sijao na 17 , on na 19cm , njegovo malo više pa nije hvatala poplava , a moje 4-5 puta , u njega predusjev lucerka u mene kukuruz i na kraju kod mene oko 11 a kod njega bar 14t/ha po procjeni.
Iz nekog mog iskustva do sada sam shvatio da je lucerka najbolji predusev za kukuruz.Bar mi se tako pokazalo u par navrata.

Moj drug danas brao Dekalb 6089 , sa 1.2ha 28 bunkera sip berača . Šteta što ne kombajnira da se vidi prinos jer znam kolko taj hibrid ima radman zrna . Po nekoj mojoj procjeni možda i 14t/ha suvog zrna je imao.Znaćemo na proljeće tačno. Tip zemlje "adska" , nanos rijeke Vrbas , najbolja zemlja za kukuruz na svijetu.
ali poslije ove u mom kraju

Danas zavrsio berbu, na 6ha 29 prikolica od 4,8 kubnih.Sve je zp 606,sa obzirom na to da je u maju voda tekla visoko preko njega,i da ga je 23. 08. spicio led kakav ja nikada prije nisam dozivio-odlicno. Ali mi fergo nesto mnogo sisao ED, u pravu je Mirko kada kaze da bosiste treba povjesati na bandere.

ali poslije ove u mom kraju

Moguće , kod vas je zemlja crnja , ima više humusa , ali ova mješavina gline i pijeska dubine par metara nezna dal je suša li kiša , uvjek isto . Imam teoriju , gdje su prirodno dominantni korovi sijerak ,čičak pa čak i pirika da je idealno za kukuruz , a gdje su palamida , ambrozija ili proso , ne baš.

Nazad
Vrh