Kukuruz 2014

Da li se nekome desilo da se kruni kukuruz pionir
Kod mene također stabljika zelena i nece da ide kroz komušački stol ni po rosi ni po suvom krunji ga nenormalno sutra idem ponovo probat ako ne ide nacet cu njivu od hektra di imam osjecki 378, da arende podmirim poludit cu s pionirom

Mi danas poceli da krunimo,uradili oko 6,5kj. RAGT axxo i Kws 3381 . Vlaga od 16,2-17,5. Prinos oko 6000-6500kg /kj.Hvala Mcbaycow na pomoci:ppozdrav:

Meni se takodje krunio T56 Bilo je od prikolice 30 kg zrna sigurno,to zrno smo ubacivali na dnu ambara i razvukli u tankom sloju.zatim je proslo 2-3 dana dok nismo natovarili ambar,dali ce mu biti nesto?

Poslednja izmena:
F02 pre 3 dana vlaga bila 19% danas 19,3%.Ovo je vec drugi slucaj kod mene da vlaga poraste za par dana.

To je neverovatno. Pa siba vetar, sija sunce, a vlaga jos poraste... (vec je i to cudo sto tako sporo opada...). Stvarno ne znam sta moze biti uzrok.

Kod mene je vlaga padala oko 1% za 5 dana. Juce smo skinuli Pioneer F73, prinos oko 7,1 t/kj sa vlagom 17,5 i Pioneer F38, prinos oko 7,5 t/kj sa vlagom 17%. Primese i ostalo su oko JUS-a. I sledece godine sejemo samo Pioneer.

Danas zavrsena vrsidba za prodaju,vlaga 15,5 -16,5 prinos oko 5 tona po jutru,lepo mi je rodio Agrister a najsuvlji ovog puta je Reali,cak je vio suvlji i od N-01

Prethodnih nekoliko dana sam kombajnirao kukuruz,hibridi ZP341,Zp434,vlaga zrna 16-17%,prinos odličan kada završim sve napisaću tačno.Uradio sam i 2 kj hibrida ZP548,vlaga zrna 16,4%.O ovom hibridu ćete sigurno puno lepog čuti.

Kod mene Dkc 5783 pre 3 dana vlaga 18,danas mereno ponovo i opet 18.Sto bin rekao Sojic,,sta se ovo ljudi dogaaadjaa''...A sunce :cool:,sta bi tek bilo da je kisa.

Kod nas nema prinosa jer berba jos nije pocela,tek za 20dana do 2 meseca:osmeh:Poneko tek uradio silazu.

Nazad
Vrh