Danas zavrsena jedna parcela sto je bila pod kukuruzom.
Ova parcela ja bila "mini ogled". Sejan kermess i ns 6030. 4 redi kermessa pa 4 6030. Kermess se tesko bere, kao sam djavol (slomi se stablo, pa gornji deo biljke poprilicno cesto zagusima beracku sekciju to kad malo - ponekad i nemalo - siba kosava + sunce... da poludis...).
Dosta se lepo cistilo (i kermess i 6030), ova je druga sezona guma na kom. valjacima, pa i red je da lepo cisti...
2010-e kermess nam je dao rekordan prinos, ove godine u ovu njivu je prinosi sa kermessa i sa 6030 bili potpuno isti - jedino sto je bilo manje zrno kermess-a u odnosu na 6030 (mislim na "gabarite" semenskog kukuruza) prilikom setve, pa je sklop malko bolji kod KWS-a nego kod 6030 (jbg. stara mech. sejacica, pa se zurilo... znate svi kako to ide...), pa to kompenzira to sto je rod bio losi od 6030). Na kermess-u cesto po 2 klipa, ali ni jedan nije toliki klip kao na 6030. Mislio sam da ce 6030 vise terati po 2 klipa, ali ne. KWS je po skoro svakom stablu imala 2 klipa (spremao sam se za sunu godinu, kao obicno), a 6030 skoro pa nigde nije terao drugi klip.
Ja trulavog 6030 nisam video ni jedan klip (bas mi je cudno sta pisu kolege - izgleda da sam ja bio "srecan" sto sam dobio za svoje pare to za sta sam platio...).
Ne merim kukuruz samo kad se okruni na prolece ili kroz leto (kako izreka kaze "sve je nase..." pa narocito me ne interesuje sad koliko je to), ali mislim da smo sa ovom kombinacijom (3/1 6030/kermess, hteo sam vise "fajte" da sejem kao mini ogled, ali ni za to nisam imao vremena, pa nisam nabavio pioneer 1114, a' ni druge hibride koje sam hteo - na par mesta gde sam gledao nije bilo, a nisam imao ni vremena, ni snagu, ni volju da vise "trckaram", pa zato je ispalo tako 3/1, doduse na kraju i ove dzakove je sestra uzela...) oborili rekord od 2010, ali videcemo jos.
Ako Bog da za vikend cu brati drugi mini ogled: ns 6030 vs. 7020 (isto 3/1). Tamo jos lezi voda - kukuruz bi moglo da se bere, ali je zemlja vlazna.
Malo (ili malo vise) sam preterao...