Kukuruz 2014

ja sam obrao jedan lanac zp 666 rod neverovatan dve vrsne zmajevke malo vlazan ali nastavljam samo po lanac nezelim da ga natrpam u ambar pa da posle peceem lebaru od njega

Mislim da je pisano,ali da pitam opet,koliko po danu opadne vlaga kad je dan suncan?
Poceli rucno branje danas malo,malo krajeve obrali i okolo.Jos je povlazan Pako,berba oko prvog.

Danas obisao Kukuruze moglo je i danas da se bere (neki cak i jesu) ali ja nisam hteo da ugazim njivu posto planiram da izbaliram lisce.. Sutra uvece krecem polako...

Danas se bralo uslužno ceo dan.Nije kaljavo a nije ni spašeno,neka sredina otprilike.Brao sam ZP 606 koji se jako teško ljušti a narastao je preko 3 metra+odličan rod i gde si tu si,nema divljanja po njivi.

Malo pre se vratio,danas ceo dan skidali u zrnu,malo kod mene i ostalo usluge.Vlaga kod mene bila 24,2,usluzno sto sam radio oko 20-21%.Prinosi ubijaju,sad se kajem sto nisam ceo dan moje skidao_Od sutra cena cini mi se u padu za 2 din kod Almexa.

Dragane gde predajes sa tolikom vlagom??? Kod mene nema sanse da prime kukuruz preko 15% vlage pa neznam sta da bude... I koliki je odbitak sa tom vlagom od 24% i jos kad odes kod njih oni jos malo slazu i stigne na 26%!!!!!!

To je vlaga merena kod njih.Predavano u Almex sve.Koliki su i kakvi odbici nebi mogao sad da ti preciziram uglavnom sa 24,2%vlage cena je 12,61 din.
Njima i treba mokar kukuruz zbog skrobare.
Evo ga kako se cakli
fotografija13901.jpg

fotografija13971.jpg

BAs lepa cena 12din!!!!!!!!!! Dobro je sto hoce da prime sa tolikom vlagom.. Kod mene Union MZ bira taj kukuruz kao da kupuje zlato!!!

Zato se sad i jedem sto nisam kod mene radio ceo dan,imao sam i hibride sa manje vlage i nize fao grupe ali je ovo ispalo sasvim slucajno,posto sam isao da napravim puteve za berac,pa ajde malo vise da navrsem.

Daaaa Ciro,lova do krova od usluga a krov u podrumu.

Tako je to prokletstvo sa uslugama!!! I uvek kazem necu vise i uvek ponovo... Tako i ja danas cu usluzno da kosim sutra cu svoje i sutra padne kisa i posle samo cupkam i psujem zasto nisam svoje juce radio.. :haha: A na kraju molis za pare.. :osmeh:

Nazad
Vrh